Deerlijkse schoolsong ‘Kriebels’ luidt paasvakantie in

De ouderraad hoopt om met deze actie een vrolijke noot te kunnen brengen voor de kleuters en lagere schoolkinderen van De Beuk en De Berk in Deerlijk. © foto MV
Redactie KW

Twee maanden eerder dan gepland wordt de schoolsong ‘Kriebels’ vrijgegeven. Een verbondenheid met de scholen De Berk en De Beuk in deze periode van verplichte quarantaine.

De première van de nieuwe schoolsong was gepland voor het schoolfeest van begin juni. Geen schoolfeest, maar dus wel de schoolsong.

Jesse De Meyer van de ouderraad: “Hiermee willen de school en de ouderraad letterlijk en figuurlijk voor een positieve ‘noot’ zorgen in deze moeilijke tijden. De voorbije maanden hadden enkele muzikale ouders zelf een lied gecreëerd dat specifiek over de Berk en de Beuk gaat en het werd (voor de coronacrisis) ingezongen door enkele ouders en leerlingen van de school.”

Catchy melodie

Het lied zelf werd samengesteld door Stijn Callens, Olivier Vanpeteghem en Pieter Deknudt, drie muzikanten in hart en nieren.

De leerlingen heden hiervoor zelf leuke zinnen, ideeën of verhaaltjes mogen indienen bij de muzikanten. “De titel van het lied is Kriebels en het resultaat is een origineel en professioneel opgenomen lied dat in elke hitlijst zijn plaats kan hebben. Het is een fantastisch nummer geworden, met een catchy melodie en originele teksten.”

https://www.youtube.com/watch?v=gVUm03CU_ZE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier