De Sprong op zoek naar droommachine

Achteraan v.l.n.r. juf Trui Witdouck, Howest-studenten Elize Maetens, Ieme Rosselle, Amber Bert en stagiair Alexander Ghekiere. Vooraan v.l.n.r. leerlingen Merdad Tajik, Quentin Bostoen, Adrian Colombar, Hasan Sulaiman, Bradley Van Hecke en Mohammad Rahmaty. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Leerlingen van BO-school De Sprong in Kortrijk gingen woensdagvoormiddag op zoek naar hun droommachine. Ze werden hiervoor begeleid door drie studenten van Howest van verschillende bacheloropleidingen.

Met de MyMachine-uitdaging ‘Wat is jouw droommachine’ bedenken kinderen uit de lagere school oplossingen voor kleine en grote problemen die ze ondervinden. Dit school- en academiejaar werken meer dan 600 leerlingen en studenten samen om droommachines te realiseren.

Een studententeam uit Howest ging woensdag op bezoek bij klas in BO De Sprong, een klas met 10- tot 13-jarigen. Aan de hand van een spel met vraagjes kon er bekeken worden wat voor droommachine de leerlingen wilden.

Daarna mochten de leerlingen van de lagere school hun droommachine tekenen. Eind oktober komen de studenten van Howest nog eens op bezoek. Daarna tekenen ze machine uit en zullen leerlingen van De Lager Kouter de machine maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier