De laatste werkdag voor meester Patrick

© PH
Redactie KW

Patrick De Groote (61) slaat vandaag/vrijdag slaat voor de laatste keer de schoolpoort achter zich dicht. Vanaf de kleuterklas in 1961 was hij al als leerling aanwezig in basisschool Sint-Pieter, sinds het schooljaar 1978-’79 ook als onderwijzer. Van 2003 tot 2010 nam hij verlof om als volksvertegenwoordiger van de N-VA in de Wetstraat te zetelen, nadien was hij nog van 2010 tot 2014 senator. Daarna kwam hij weer de klas te staan. Zijn politiek mandaat heeft hij enkele jaren geleden al aan de haak gehangen.

Uiteraard kon deze laatste werkdag van meester Patrick niet onopgemerkt voorbijgaan. In het geheim hadden alle klassen van de onder- en bovenbouw iets voorbereid voor hem. Toen hij vanmorgen aankwam op school stond er een lange erehaag van leerlingen en leerkrachten om hem te ontvangen.

In de voormiddag werd hij door de verschillende klassen om het uur verrast op heel wat lekkere dingen zoals borrelnootjes, cava, enz. ‘s Middags ging hij met de collega’s eten in een plaatselijk restaurantje om in de namiddag op de speelplaats onthaald te worden door alle schoolkinderen. Elk leerjaar had een cadeautje geknutseld en een zang- of dansnummertje voorbereid dat te maken had met zijn carrière.

Dat Patrick De Groote er soms een Bourgondische levensstijl op na houdt was duidelijk te herkennen in het gecoverde stukje dat het tweede leerjaar bracht met: ‘Drink rode wijn en eet een cote à l’os je, drink rode wijn….‘ van Joe Harris. Ook een team van naaste collega’s bracht een aangepaste versie van ‘Leef’ van André Hazes jr. Een andere klas stelde een receptenboek samen met allemaal recepten uit Portugal, het land waaraan hij zijn hart heeft verloren en waar hij elke vakantie naartoe trekt.

Een andere klas verraste hem met een plakboek met allerlei herinneringen en grappen die hij ooit heeft uitgehaald. Meester Patrick was duidelijk geëmotioneerd door zoveel aandacht die naar hem uitging. Zijn gezin en familieleden kregen ook een ereplaats toebedeeld. Emigreren naar Portugal zit er alvast niet in want echtgenote Nele Vandenbossche moet nog een kleine twee jaar werken alvorens ze net als Patrick met pensioen kan gaan.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier