De Haan verrast sportieve jeugd met pumptrack aan sporthal Haneveld

Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. © MP
Redactie KW

Sinds kort heeft De Haan een nieuwe attractie voor de jeugd. Vlak aan sporthal Haneveld plaatste de jeugddienst een pumptrack waar zowel jong als oud van kan genieten. “We hopen met dit initiatief toch iets leuks te brengen voor het najaar”, aldus Mathieu Delbarge (Open & NVA), schepen voor Jeugd en Sport.

Een pumptrack is een crossbaan die bezaaid is met bochten en bulten en werd vroeger vooral door BMX’ers en mountainbikers gebruikt. Het is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. “Op een pumptrack maak je vaart door op de bochten en bulten een pompende beweging te maken”, legt Delbarge uit. “Door die beweging hoef je nauwelijks bij te trappen. De baan is ook aaneengesloten zodat je eindeloos rondjes kan rijden.”

Proefproject

Dat de pumptrack een vast deel van Haneveld wordt, is nog niet zeker. De crossbaan is in eerste instantie een alternatief voor de jeugdevenementen die door de coronacrisis werden afgelast. “Het is een mobiele pumptrack die we voor twee maanden huren, als proefproject”, verklaart Delbarge. “We hopen met dit sportief initiatief toch iets leuks te brengen voor onze jeugd dit najaar. Met de hele coronacrisis hebben we nog niet veel voor hen kunnen organiseren.”

De pumptrack is geschikt voor skateboarden, steps, rollerskates en gewone fietsen. (MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier