De Fladdermobiel levert op creatieve manier materiaal voor speelpleinwerking

Op de foto zien we v.l.n.r. Kris Neckebroeck, Nele Corne en Lien Tiberghien van de speelpleinwerking Fladder. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

In De Kindervriend mocht men de Fladdermobiel verwelkomen. De bestelwagen werd aangekocht met het geld van de sponsoring, die voortkwam uit de actie waarbij personeelsleden van De Kindervriend vorig jaar de Galibier opreden.

De speelpleinwerking Fladder voor kinderen met een beperking en hun broers en zussen vindt plaats in De Sprong in Kortrijk, De Kim in Deerlijk en De Waterlelie in Moorsele. “Door die verschillende locaties waar we werking geven is het idee ontstaan om een voertuig aan te kopen”, luidt het bij Kris Neckebroeck, die binnen De Kindervriend verantwoordelijk is voor de mobiele werking.

“De bestelwagen zal ook gebruikt worden voor promotie voor De Kindervriend op zomerfeesten, wandeldagen en Dag van de Zorg”, vertelt directeur Geert Verpoest.

Monitoren gezocht

Voor de speelpleinwerking Fladder zal de Fladdermobiel aangewend worden voor het op een creatieve manier aanleveren van materiaal voor de speelpleinwerkingen.

“We kleden dit voertuig ook aan binnen het thema waarrond we werken. Dit jaar zijn dat dieren, prinsen en prinsessen,” vertelt Kris. Er wordt verkleed- en knutselmateriaal in ondergebracht en de kinderen kunnen er spelletjes kiezen, die ze die dag zullen gebruiken. “Het doel blijft dus de kinderen animeren met de Fladdermobiel die ter plaatse komt. Door het interactief werken met de kinderen worden ze ook geprikkeld.”

Goed alternatief

Speelpleinwerking Fladder is ook nog op zoek naar monitoren vanaf 15 jaar die ondersteund worden door vaste krachten. De werking duurt van 8 tot 17.30 uur. Er is een vrijwilligersvergoeding voorzien en monitoren krijgen ook een middagmaal, een vieruurtje en een vijfde maaltijd voor tijdens de dagelijkse vergadering, die duurt tot 18.30 uur. “Misschien is dit ook een goed alternatief voor jongeren die normaal naar een festival zouden gaan.”

Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met lien.tiberghien@kindervriend.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier