VMS-leerlingen Cas Schollaert en Wout Degryse namen onlangs het initiatief om onder de noemer van 'Youth for climate Roeselare' een crowdfunding op poten te zetten om zoveel mogelijk Roeselaarse jongeren in Brussel te krijgen voor de klimaatmars op vrijdag 15 maart. "We merken dat de kost van het treinticket voor heel wat jonge gasten niet evident is. Daarom kwamen we op het idee om geld in te zamelen om daarmee een go-pass te kopen", klinkt het.

"Met Youth For Climate Roeselare willen we graag een afvaardiging van 100 middelbare scholieren die in Roeselare school lopen naar de Global Strike For Future sturen. De actie staat nu ruim 10 dagen online en we zijn blij te kunnen aankondigen dat we al 77 procent van het vooropgestelde bedrag hebben binnengehaald."

"We zamelden al 1.068 euro in van het vooropgestelde bedrag van 1.385 euro. We hebben nog 9 dagen om de laatste 313 euro bijeen te sprokkelen. 48 gulle 'funders' schonken gemiddeld 22 euro aan onze actie. We zijn deze mensen, verenigingen en bedrijven erg dankbaar. We blijven volop inzetten op het binnenhalen van het eindbedrag. Mochten we het streefdoel niet halen, dan krijgen de funders hun geschonken bedrag teruggestort, zo werkt een crowdfunding nu eenmaal."

Wie meer info wenst over de actie kan terecht op onze fb-pagina Youth For Climate RSL, op onze crowdfunding-pagina https://nl.ulule.com/youth-for-climate-rsl/ of via een e-mail naar info@youthforclimatersl.be.

(TD)

VMS-leerlingen Cas Schollaert en Wout Degryse namen onlangs het initiatief om onder de noemer van 'Youth for climate Roeselare' een crowdfunding op poten te zetten om zoveel mogelijk Roeselaarse jongeren in Brussel te krijgen voor de klimaatmars op vrijdag 15 maart. "We merken dat de kost van het treinticket voor heel wat jonge gasten niet evident is. Daarom kwamen we op het idee om geld in te zamelen om daarmee een go-pass te kopen", klinkt het."Met Youth For Climate Roeselare willen we graag een afvaardiging van 100 middelbare scholieren die in Roeselare school lopen naar de Global Strike For Future sturen. De actie staat nu ruim 10 dagen online en we zijn blij te kunnen aankondigen dat we al 77 procent van het vooropgestelde bedrag hebben binnengehaald.""We zamelden al 1.068 euro in van het vooropgestelde bedrag van 1.385 euro. We hebben nog 9 dagen om de laatste 313 euro bijeen te sprokkelen. 48 gulle 'funders' schonken gemiddeld 22 euro aan onze actie. We zijn deze mensen, verenigingen en bedrijven erg dankbaar. We blijven volop inzetten op het binnenhalen van het eindbedrag. Mochten we het streefdoel niet halen, dan krijgen de funders hun geschonken bedrag teruggestort, zo werkt een crowdfunding nu eenmaal."Wie meer info wenst over de actie kan terecht op onze fb-pagina Youth For Climate RSL, op onze crowdfunding-pagina https://nl.ulule.com/youth-for-climate-rsl/ of via een e-mail naar info@youthforclimatersl.be.(TD)