Creo breidt opnieuw uit in Roeselare

Karel Moestermans voor het huis van de Watergroep en het pas aangekochte flatgebouw in de Blekerijstraat. © Stefaan Beel
Peter Soete

Creo dat volwassenonderwijs aanbiedt in Roeselare en Kortrijk heeft opnieuw uitbreidingsplannen in de Blekerijstraat. Binnen afzienbare tijd gaan het vroegere huis van de Watergroep en een pas aangekocht appartementsblok tegen de vlakte om plaats te bieden aan nieuwe schoolgebouwen.

Het gaat ontzettend hard voor Creo. Nadat de scholengroep voor volwassenonderwijs in september 2017 Umami, een nieuw complex voor horecaopleidingen in de Blekerijstraat, mocht inhuldigen volgde een jaar later de officiële opening van campus Klara op de hoek van de Blekerijstraat en de Arme-Klarenstraat. Ondertussen kijkt men uit naar de opening van het nieuwe praktijkcentrum ROC in de Zwaaikomstraat en is ook de campus Kortrijk in volle renovatie. Maar de uitbreidingen zijn nog niet voorbij.

Breedte van 27 meter

“Het klinkt vreemd maar toen we onze gloednieuwe en grote campus Klara verleden jaar inhuldigden, wisten we dan al dat we snel plaats te kort zouden hebben”, begint algemeen Creo-directeur Karel Moestermans. “Daarom zijn we blijven uitkijken naar opportuniteiten. We hadden al de oude woning van de Watergroep gekocht die zich naast onze inrijweg naar Umami bevindt. Toen we ook de gelegenheid kregen om het appartementsblok met vijf flats en achterliggende garages aan de andere kant van de inrijweg te kopen, hebben we niet getwijfeld. We spreken hier over een totale straatbreedte van 27 meter en een projectoppervlakte van 1.500 vierkante meter.”

“Beide bestaande gebouwen zullen afgebroken worden. In de eerste plaats om de visibiliteit van de campus Umami te verhogen en meer openheid te scheppen tussen campus Umami en campus Klara. De nieuwe schoolgebouwen die er komen zullen onderdak bieden aan een toenemend aantal Creo-cursisten. Op de eerste schooldagen zijn er nu meer dan 800 cursisten gestart die Nederlands willen leren en ook het tweedekansonderwijs kent een grote stijging van cursisten. In de nieuwe gebouwen komen dan ook vooral leslokalen voor anderstalige leerlingen en cursisten tweedekansonderwijs, lokalen voor diplomagerichte ICT-opleidingen en lokalen voor zorgopleidingen in samenwerking met Miras en AZ Delta.”

Niets bruskeren

“Pas volgend schooljaar zullen we starten met de afbraak van het huis van de Watergroep en het appartementsblok en garages. We willen niets bruskeren en zeker de bewoners van die vijf flats niet van vandaag op morgen op straat zetten. Alles zal in overleg met hen gebeuren. En de volledige nieuwbouw zal wellicht klaar zijn in het schooljaar 2021-2022”, klinkt het. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier