Collectief Factory of Sound pakt uit met Klubnacht: “We dromen van een festival…”

Laurens Cornaer, Bram Inghelbrecht, Midas Laforce, Dieter van Moffaert, Joeri Coudeville en Nathan Bosson. © Davy Coghe
Redactie KW

In Varsenare hebben zes jongeren het collectief ‘Factory of Sound’ opgericht. Ze willen het nachtleven in Jabbeke een boost geven en vooral met housemuziek jonge, lokale dj’s een kans geven.

Factory of Sound is een hechte vriendengroep bestaande uit Bram Inghelbrecht (26), Dieter van Moffaert (23), Joeri Coudeville (27), Laurens Cornaer (25), Midas Laforce (23) en Nathan Bosson (25). De zes jongeren komen allemaal uit Varsenare en kennen elkaar al jaren. Ze kwamen enkele maanden geleden op het idee om een organisatie op te richten om meer evenementen te organiseren in groot Jabbeke om mensen, jong en oud, samen te brengen.

We moeten nog veel groeien maar zijn enorm trots dat we iets ondernemen in onze gemeente

“Enerzijds organiseren we zelf evenementen op nieuwe, originele locaties, anderzijds plannen we iniatieven op een bestaande locatie zoals ‘t Oud Gemeentehuis”, klinkt het. “Hier houden we ons volgend feestje op vrijdag 19 april, de Klubnacht. Dit feestje is gebaseerd op housemuziek onder leiding van lokale dj’s om zo een breder publiek te kunnen bereiken. We hebben er bewust voor gekozen om niet enkel technomuziek te draaien omdat er tegenwoordig enorm veel technofeestjes zijn. De grote spelers, zoals Kompass (de Gentse technotempel, red.), focussen allemaal op techno. Omdat we iets origineels willen brengen, kiezen we ervoor om alle genres binnen de housemuziek naar voor te brengen.”

Enorm succes

“Ons eerste feestje in december, A December To Remember, in ‘t Oud Gemeentehuis was een enorm succes. We hadden gerekend op zo’n 100 bezoekers, maar er kwam dubbel zoveel volk op af. Dit gaf ons de motivatie en de moed om verder te gaan. In de toekomst hebben we nog een open air gepland in samenwerking met de Verdelounge in Jabbeke. En in september voorzien we naar jaarlijkse traditie ons standje op de kermis in Varsenare, de Woodbar. Als we een beetje mogen wegdromen: het zou voor ons een enorme eer zijn om ooit een groot festival te kunnen organiseren in Jabbeke.”

Steun van gemeente

“We werken nog niet lang samen, maar het verloopt enorm vlot. We hebben twee hoofdleiders, Laurens en Dieter, en zij sturen op die manier het team aan. Het is met vallen en opstaan, we zijn nog klein en moeten nog groeien. Maar we zijn alvast enorm trots op onszelf dat we iets ondernemen in de gemeente. De samenwerking met de gemeente Jabbeke verloopt trouwens enorm vlot. Het gemeentebestuur vindt het net zoals wij jammer dat er relatief weinig te doen is in Jabbeke. Het zou leuk zijn om via deze weg nieuwe mensen aan te spreken die ons kunnen helpen met onze zoektocht naar nieuwe originele locaties om evenementen te organiseren of personen die ons willen steunen door een financiële bijdrage te schenken.” (Noa Cornaer)


Info: Facebookpagina Factory of Sound

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier