Cindy Casier en Ine Berghman slepen prijs voor meest verdienstelijke student vroedkunde binnen in Kortrijk

Op de foto herkennen we Ilse Delbaere, opleidingshoofd vroedkunde campus Kortrijk, Ine Berghman, Cindy Casier en Lore Ramon, vertegenwoordigster van de VBOV. © Sofie Gallein
Redactie KW

Op vrijdag 21 september vond de eerste promotiezitting plaats voor de afgestudeerde bachelors en verpleeg- en vroedkunde studenten die het afgelopen academiejaar hun diploma behaalden.

Maar liefst 260 studenten namen vandaag hun diploma vol trots in handen te Kortrijk en gooiden een laatste maal de mortarboard in de lucht. De afgestudeerden werden één voor één per afdeling en per graad van slagen benoemd.

Er werd onder de geslaagden ook en prijs uitgereikt voor meest verdienstelijke student vroedkunde door het VBOV, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen. Deze prijs wil de meest creatieve en ondernemende student in de bloemetjes zetten. De prijs ging dit jaar naar Ine Berghman en Cindy Casier en wordt niet zomaar uitgereikt.

In Vlaanderen is het gebrek aan zorgkundigen nog steeds groot. Ziekenhuizen kampen met een personeelstekort en daarom is het van uiterst belang dat in de opleidingen verpleeg- en vroedkunde blijvend wordt geïnvesteerd. De toenemende verantwoordelijkheid en complexiteit die komen kijken bij het beroep van verpleegkundige heeft het noodzakelijk gemaakt om ook in de opleiding veranderingen door te voeren’, aldus woordvoerder Frank Devos van Vives.

Die verandering is enerzijds gemaakt door het driejarig traject om te zetten naar een vierjarig traject. “Ik wil ook benadrukken aan de studenten dat het beroep een wisselend beroep is. Wie wil kan binnen de sector en met hetzelfde diploma elke vijf jaar ander werk uitoefenen. De diversiteit is groot maar ook de stressfactor is, daarom is het heel belangrijk dat de beoefenaar niet alleen investeert in zijn job maar ook in zijn omgevingsfactoren” gaf één de sprekers nog mee.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier