Chiromeisjes van Wevelgem vieren dit weekend hun gouden jubileum in stijl

© SLW
Stefaan Lernout

Een receptie, een talentenshow, een dubbele fuif, een feestmaaltijd, pleinspelen en een optreden. De Chiromeisjes zorgen voor alle ingrediënten om er dit weekend een groot feest van te maken. Want 50 jaar, dat word je slechts eenmaal.

Vorig jaar mochten de Chirojongens nog 75 kaarsjes uitblazen, dit weekend zijn het de Chiromeisjes die feest vieren, want 50 jaar geleden trokken ook de meisjes op zondagnamiddag naar de Chiro. Van toen af kon je op de koer een gemengd gezelschap zien. Het zouden de Chiromeisjes niet zijn mochten ze dit niet met een reuzefeest vieren. Een weekend lang plannen ze een hoop activiteiten.

Chiroro(c)k

“Voor iedereen zit er wel iets in om naar uit te kijken”, zegt Stiene Deleu van het organiserend comité. “De fuif Chiroro(c)k wordt wel iets speciaals, het is eigenlijk een dubbele fuif: de jongeren komen aan hun trekken in de arena van JC Ten Goudberge. De ouderen kunnen terecht in de voorzaal voor een fuif met wat oudere muziek.”

Vrijdagavond begint het feestweekend met de Bingo Beach van de Keti’s en de Tiptiens, zaterdag wordt een lange dag. Vooreerst biedt de gemeente een receptie aan. Iedereen met een hart voor de Chiromeisjes is welkom om 11 uur in JC Ten Goudberge. Na de receptie is het aanschuiven voor een barbecue waarna de koer wellicht vol loopt voor de talentenshow. “Vooraf mochten de leden een filmpje doorsturen met hun act. Die mogen ze dan op zaterdagnamiddag live brengen voor het publiek. We zijn heel benieuwd naar het resultaat”, aldus Merel Verrote van het organiserend comité. Dat comité, dat verder uit Stiene Deleu, Marthe Luyckx, Femke Geldhof, Marie Breughe en Laure Vansteenkiste bestaat, gaf vorm aan het feestweekend.

Pleinspelen

Zondag is Chirodag, dat is nu zondag niet anders. Om 13.30 uur start het ‘tussen vier vuren-tornooi’. De KTA-band met zangeres en oud-leidster Carole Corne sluiten het feestweekend af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier