Chiro Tijl superblij met kampvooruitzicht

Straks kunnen ze weer op aangepaste bivak. © foto JM
Redactie KW

De Ardooise Chirojongens van Chiro Tijl gaan op kamp. Het was lang bang afwachten of er dit jaar een bivak zou mogelijk zijn. Maar het licht staat nu op groen. Al moeten ze bij Chiro Tijl nog enkele knopen doorhakken.

“Het is al een mooi vooruitzicht dat we dit jaar een bivak mogen organiseren. Het is een evenement waar heel wat leden naar uitkijken, een vast orgelpunt in onze werking“, zegt Wouter Coghe, de groepsleider van Chiro Tijl. De organisatie van een bivak is wel onderhevig aan een hele reeks voorwaarden. “In het belang van ieders veiligheid zullen we die zo goed mogelijk volgen.”

Normaal gezien zou de chirogroep op 21 juli met de trein op bivak vertrekken. Maar aangezien ze met meer dan vijftig kampgasten zijn, zullen ze een keuze moeten maken. “Wij overwegen twee mogelijkheden. Ofwel delen we de tiendaagse kampperiode in in twee delen waarbij de jongsten een vijfdaagse krijgen en de oudere leden dan de tweede vijfdaagse rond maken. Ofwel delen wij het kamp in met twee aparte bubbels waarbij het contact tussen de twee vermeden wordt. We zullen eerstdaags met de leiding de kampplaats bezoeken en toetsen af wat de mogelijkheden zijn”, aldus Wouter.

Financieel kat te geselen

Nu haalt de leiding alles uit de kast om een aangepast kampprogramma in elkaar te boksen. “Het moet zoals steeds een mooi sluitstuk worden van ons Chirojaar dat deels in coronamodus verliep.”

Financieel hebben ze wel een kat te geselen. “Doordat ons jaarlijks kampetentje niet kon doorgaan missen we een aantal inkomsten om de kostprijs van het bivak te helpen dragen. Het ziet er ook naar uit dat de bezoekdag niet zal mogelijk zijnen ook die dag bracht wat centen binnen. In samenspraak met de ouders zijn we moeten overgaan tot een iets hogere kostprijs voor de deelname aan het bivak. Maar we zullen kwaliteit bieden aan onze jonge gasten”, aldus Wouter Coghe die nu weet wat te doen in de komende weken.

(Jan Maeseele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier