Chiro Stine fuift voortaan in De Vonke

De leiding en leden van Chiro Stine zijn druk in de weer met de voorbereidingen van de fuif. © TGM
Redactie KW

Op vrijdag 16 februari kan je in OC De Vonke terecht voor een knaller van een Chiro-fuif. Chiro Stine lanceert er zijn Fallot-fuif waarbij je terecht kan in twee zalen. De leiding trekt voor het eerst weg uit de vertrouwde zaal in de Broederschool.

“We zijn eigenlijk genoodzaakt om dit jaar omwille van werken te verhuizen”, vertelt Ruben Deswarte. “Momenteel is men bezig met een nieuwe vloer in de zaal van de school en normaal gezien hadden die werken al moeten afgerond zijn. Helaas liepen die wat vertraging op en zijn we genoodzaakt om dit jaar te verhuizen.”

De jaarlijkse fuif draagt normaal de titel Blackout, maar voor deze gelegenheid werd hij Fallout gedoopt. “Dit dus omdat we op andere locatie zitten en we een beetje aan het concept hebben gesleuteld”, gaat Ruben verder. “Zo pakken we niet uit met gele en zwarte kleuren, de kleuren van onze Chiro, maar kiezen we eerder voor blauwe en donkere tinten. Bovendien willen we ook een radio-actieve sfeer oproepen. Zo voorzien we veel blacklights en ook vaten met zogezegd nucleair afval.”

Normaal gezien had de Chiroleiding een week lang de tijd om de zaal in te kleden. Nu moest het dus in één dag.

800 feestvierders

“Door een andere activiteit in De Vonke konden we pas donderdagavond beginnen met alles op te zetten. Maar zoals je ziet staat alles al mooi klaar hier in ons lokaal en hebben we aan de hand van een plattegrond al alles mooi voorbereid. Een team van 20 leiders en 20 leden staat paraat om te helpen, zowel met het opzetten als tijdens de fuif zelf. Bovendien kunnen we ook rekenen op leden van het Tinekescomité om ons te helpen achter de bar. Dat komt dus zeker goed.”

Jaarlijks verwelkomt Chiro Stine zo’n 800 feestvierder s op de fuif. “En we rekenen nu ook weer op zo’n aantal. De krokusvakantie loopt op zijn einde en de skiërs zijn meestal ook weer in het land. De opbrengst van de fuif gebruiken we voor onze eigen werking. We plannen op termijn verbouwingen aan onze lokalen, dus daarvoor zijn die inkomsten handig. Via andere activiteiten zoals pannenkoekenverkoop sponsoren we dan ons kamp in de zomer”, Aldus Ruben.

Fallout van Chiro Stine vindt plaats op 16 februari in OC De Vonke in Heule. Kaarten kosten vijf euro in voorverkoop (bij leiding, aspi’s of café Den Hert) of zeven euro aan de deur. Deuren gaan open om 21u. Om 22.30u. start een dobbelgame. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier