Centrumschool Harelbeke gaat voor meer fruit

Redactie KW

Het directie- en oudercomité van de Centrumschool in Harelbeke maken van de eerste schooldag op 1 september iets speciaals. Alle nieuwe leerlingen worden in de kijker gezet.

“We maken een brug met de leerlingen waaronder de kinderen van het eerste leerjaar en de nieuwe leerlingen mogen stappen. We willen hen daarmee een goed welkomstgevoel geven”, zeggen directeur Patricia Lambert. De leerlingen krijgen ook een roosje opgespeld. Dit verwijst naar een verhaal dat verteld wordt de eerste schooldag in het eerste leerjaar. Op initiatief van het oudercomité krijgen de ouders koffie en thee als verwelkoming. Verder is er een fotosessie met de nieuwe leerlingen en hun vriendjes. “We leren ook een dans aan die dan om 15.45 uur wordt opgevoerd. Dit om de leerlingen een gevoel van samenhorigheid te geven. Alle ouders en kleuters zijn welkom”, aldus de directeur.

Eigen koekjesdoos

Vanaf dit schooljaar willen leerkrachten en oudercomité van de centrumschool nog meer werk van maken gezonde voeding. “Waar we vorig jaar als tussendoortje één fruitdag in de week hielden, doen we er nu twee. Op deze dagen brengen de leerlingen enkel fruit mee. Als drankje krijgen de kinderen enkel water”, zegt Patricia Lambert. Om de afvalberg te verkleinen wordt er gevraagd om water mee te brengen in een drinkbus en koekjes in een koekendoos. “We vonden dit een mooi initiatief en willen dit beleid van de school sterk ondersteunen en promoten. Daarom krijgt iedere leerling bij het begin van het schooljaar zijn eigen koekjesdoos”, zegt Ilse Vindevogel als voorzitter van het oudercomité.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier