Cor en Ona, een alienachtig wezentje en een meisje, staan centraal in de reeks verhalen die Kuurns burgemeester Francis Benoit sinds kort de wereld in stuurt. De eerste episode lanceerde hij vorige week al, en daar kwamen tal van positieve reacties op dat de burgemeester besliste om verder te schrijven. "Ik ben geen jeugdschrijver, maar ik wil mijn creativiteit graag inzetten voor de goede zaak", vertelt hij. "Mijn verleden in de jeugdbeweging en als journalist kan daar zeker bij helpen."

Francis begon het verhaal om de situatie met het coronavirus op een duidelijke manier aan kinderen uit te leggen. "Volwassenen worden voortdurend door allerlei kanalen benaderd met informatie. Ook de meeste kinderen weten wel dat er iets gaande is, maar door een verhaal als dit van Cor & Ona vertaal je op kindermaat. Zo verduidelijk ik bijvoorbeeld wat we allemaal kunnen doen om ervoor te zorgen dat Cor (het virus, red.) niet meer kan reizen van mens tot mens. Het zijn eenvoudige zaken, maar het kan in mijn ogen zeker helpen."

"Ik ben toch van plan om elke zondag, zolang de crisis duurt, een nieuw verhaal te brengen. Cor en Ona zullen de vaste personages blijven, gisteren speelde ezel Ambroos, toch een beetje het symbool van Kuurne, voor het eerst mee", besluit de burgemeester. Wie de reeks wil volgen, kan terecht op de Facebookpagina van Francis Benoit.

Cor en Ona, een alienachtig wezentje en een meisje, staan centraal in de reeks verhalen die Kuurns burgemeester Francis Benoit sinds kort de wereld in stuurt. De eerste episode lanceerde hij vorige week al, en daar kwamen tal van positieve reacties op dat de burgemeester besliste om verder te schrijven. "Ik ben geen jeugdschrijver, maar ik wil mijn creativiteit graag inzetten voor de goede zaak", vertelt hij. "Mijn verleden in de jeugdbeweging en als journalist kan daar zeker bij helpen." Francis begon het verhaal om de situatie met het coronavirus op een duidelijke manier aan kinderen uit te leggen. "Volwassenen worden voortdurend door allerlei kanalen benaderd met informatie. Ook de meeste kinderen weten wel dat er iets gaande is, maar door een verhaal als dit van Cor & Ona vertaal je op kindermaat. Zo verduidelijk ik bijvoorbeeld wat we allemaal kunnen doen om ervoor te zorgen dat Cor (het virus, red.) niet meer kan reizen van mens tot mens. Het zijn eenvoudige zaken, maar het kan in mijn ogen zeker helpen." "Ik ben toch van plan om elke zondag, zolang de crisis duurt, een nieuw verhaal te brengen. Cor en Ona zullen de vaste personages blijven, gisteren speelde ezel Ambroos, toch een beetje het symbool van Kuurne, voor het eerst mee", besluit de burgemeester. Wie de reeks wil volgen, kan terecht op de Facebookpagina van Francis Benoit.