BSO Onze Jeugd start met TSO-opleidingen voor leerlingen met autisme

Onze Jeugd mocht in 2018 nog vijftig kaarsjes uitblazen. © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Onze Jeugd, een Roeselaarse school waar buitengewoon secundair onderwijs gegeven wordt, start volgend schooljaar met TSO-opleidingen voor leerlingen met autisme.

Voor volgend schooljaar heeft Onze Jeugd een primeur klaar: de school start met TSO-opleidingen voor leerlingen met autisme. “Zij zullen elektriciteit en houttechnieken kunnen volgen, aangepast aan de noden van de leerling”, zegt technisch adviseur Bram Popelier. “Onze school heeft bijna twintig jaar ervaring in het opleidden van leerlingen binnen het buitengewoon onderwijs, maar op het niveau van het gewoon onderwijs. Nu schakelen we een versnelling hoger, want we voelen de vraag van ouders, het CLB en andere scholen om aangepast onderwijs aan te bieden.”

Er was al een A-stroom in de eerste graad en dat wordt nu versterkt door een bovenbouw. “De leerlingen komen terecht in kleine groepen waardoor de individuele begeleiding zeer sterk is. Bij zo’n opstart kunnen we rekenen op de steun van VTI Roeselare.”

Onze Jeugd bleef tijdens de coronamaatregelen werken met haar leerlingen die autisme, gedrags- of emotionele problemen hebben. “We hebben ingezet op afstandsonderwijs en voor wie dit moeilijker liep, was er ook opvang op maat binnen de schoolgebouwen. Sinds begin juni komen zoveel mogelijk leerlingen weer naar school en daarbij respecteren we uiteraard de strikte maatregelen die de overheid ons voorschrijft.”

Info: www.onzejeugd.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier