Brugge Studentenstad zet tijdens tweede semester in op feest en bewegen

Redactie KW

Brugge telt bijna 8.500 hogeschoolstudenten. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, zorgt Brugge Studentenstad in het tweede semester voor de nodige recreatie. “We leggen de klemtoon op feest en sport, want er zal bewogen moeten worden”, zegt schepen van Studentenstad Franky Demon (CD&V).

De eerste sportactiviteit, een jaarlijks voetbaltoernooi waarbij twaalf ploegen elkaar partij gaven, is inmiddels achter de rug en werd glansrijk gewonnen door Team LO uit Howest. Op donderdag 22 maart vindt in Het Entrepot (Binnenweg 4) van 18.30 tot 22.30 uur een laserbattle plaats. “Zo’n 120 studenten mogen elkaar voor één keer afknallen tijdens de zogenaamde Nuclear Meltdown edition“, zegt schepen van Studentenstad Franky Demon (CD&V). “Met een lasergeweer in de hand baant elk team zich een weg door Het Entrepot, voor de gelegenheid omgebouwd tot een kerncentrale waar een nucleaire ramp heeft plaatsgevonden. De afzonderlijke teams proberen zoveel mogelijk kills te scoren, zonder zelf geraakt te worden. De deelnemers houden er geen blauwe plekken aan over, maar net als bij een partijtje paintball giert de adrenaline wel door hun lijf. Uitblazen kunnen ze in het aanpalende jeugdhuis Comma. Daar zorgt een dj voor passende muziek.”

Rollerdisco in Boudewijn Seapark

Een week later, op donderdag 29 maart, is Spring Break aan zijn lustrumeditie toe. In Het Entrepot mag Thibault Debaene alias DJ Debto, verbonden aan Vives Brugge, om 21 uur het feest openen. Daarna nemen Vertigo, Spynex en Dennis Cartier het van hem over, alsook Freaquency, Lester Williams, DJ Yolotanker en Jebroer (die vorig jaar samen met DJ Paul Elstak op de vijfde plaats van de Ultra Singles Top 50 piekte met ‘Kind van de duivel’). Gratis voor alle studenten van een Brugse onderwijsinstelling. Andere bezoekers, dus ook Brugse scholieren, betalen tien euro.

Op donderdag 19 april staat in het Boudewijn Seapark een gloednieuw evenement gepland. Op de schaatspiste kunnen studenten zich uitleven tijdens een rollerdisco op een soundtrack van plaatjes die aan de hoogdagen van de (foute) disco refereren. “Iedereen kan zijn eigen rolschaatsen aantrekken of gratis een paar ontlenen aan de kassa”, stelt Demon in het vooruitzicht.

Op dinsdag 24 april is er een kajakrace ter hoogte van de Langerei. Bij deze tweede editie nemen studenten Sport en Bewegen van Howest de teugels in handen. “Bedoeling is dat de deelnemers met een kajak in een mum van tijd een parcours afleggen”, legt Gaëlle Goemaere uit. “Hierbij krijgen ze de opdracht met pijl en boog op een doelwit te mikken. Vervolgens dienen ze de Snaggaardbrug te beklimmen om via een big slide, al glijdend dus, de finish te bereiken. We voorzien ook in studentikoze randanimatie. Hiervoor maken we gebruik van onder meer een boksbal en een voetbal- en een pingpongtafel. Aan een bar zal een dj muziek komen draaien, in aanloop naar de afterparty.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier