Bouw van nieuwe gebouwen voor Chiro Oostveld kan beginnen

Redactie KW

Op de gemeenteraad van gisterenavond, net voor de dag van de jeugdbeweging, stemde de gemeenteraad het vernieuwde dossier rond de bouw van nieuwe chirogebouwen eindelijk goed. “Eindelijk”, reageert N-VA, “want de vernieuwing is broodnodig.”

Schepen van jeugd Ruben Strobbe zat met iedereen (architect en chiro, technische dienst en jeugddienst) aan tafel om een bouwdossier op te maken. Dat dossier moest mogelijk zijn binnen het budget van een half miljoen euro, met marge tot 560.000 euro. Daar slaagde Strobbe in, want het uiteindelijke dossier wordt geraamd op 485.000 euro. De plannen waren al langer klaar, maar de architect miste nipt de vorige deadline van de gemeenteraad van september: “Maar de administratieve deadline voor het versturen van de agenda voor de gemeenteraad van september bleek te ambitieus en werd op de valreep net niet gehaald.”

Oppositiepartij N-VA keurde het plan mee goed, maar diende 19 opmerkingen en amendementen in om het dossier te verbeteren. Ook zij hadden het dossier liever eerder al goedgekeurd: “In 2016-2017 was ons eerste voorstel verbouwing funerarium: goedkoper dan dit voorstel en uitvoering veel sneller. Vorig jaar nog hoopten we met de agendering van het dossier in de gemeenteraad van november om de spade snel in de grond te kunnen steken. Maar goed: belangrijkste is dat het hier vandaag opnieuw voorligt en dat het vooruit gaat”, reageert fractieleider Gijs Degrande.

Om tegemoet te komen aan die opmerkingen en amendementen, die tevens door het college allemaal geweigerd werden, stelde schepen Ruben Strobbe wel extra plannen voor: “De herinrichting van de bovenverdieping van de parochiezaal en enkele afwerkingstaken in de keuken, de berging en de buitenomgeving, worden door de eigen technische dienst uitgevoerd. Voor deze werken worden de materialen tegen aanvaarde factuur aangekocht bij courante leveranciers. De raming voor deze materialen bedraagt 27.000 euro.” Daarnaast voorziet hij 5.000 euro voor de aanpassingen en aansluitingen op de nutsleidingen van Fluvius en Farys.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier