Blij weerzien in Sint-Bernardusinstituut

De eerste schooldag was voor de leerlingen duidelijk wat onwennig. © DM
Redactie KW

Dinsdag gingen de tweedejaars van het Sint-Bernardusinstituut Knokke-Heist, middenschool, 1ste en 2de middelbaar opnieuw naar school. Het was een blij weerzien voor zowel leerlingen als leerkrachten na de coronaquarantaine!

“De leerlingen hadden sinds 13 maart preteaching waarbij de leerkrachten online lesgaven en de leerlingen zelfstandig leerstof verwerkten. Er vonden ook tussentijdse evaluaties plaats. Daarbij werd vastgesteld dat de huistaken, de oefeningen en opdrachten erg goed werden uitgevoerd. Ons leerkrachtenteam stelde een nauwgezette risicoanalyse op die aan de verschillende inspraakorganen werd voorgelegd en goedgekeurd”, weet directeur Philip Curvers.

De school stak heel wat tijd in de voorbereiding om op 2 juni de leerlingen opnieuw te kunnen ontvangen. “Omdat we heel duidelijk en heel snel hebben gecommuniceerd waren de reacties van de ouders bijzonder positief. De reacties van de ouders was een stuk negatiever toen we enkele weken geleden met Sint Bernardus beslisten om geen examens en evaluaties te organiseren.”

Halve groepen

De eerste schooldag was voor de leerlingen duidelijk wat onwennig. Vooral het les volgen met halve groepen doet vreemd aan. De leerlingen hebben niet mogen kiezen in welke groep ze zitten.

“Onze leerlingen volgden nauwgezet de richtlijnen van de hygiëne: handen wassen, ontsmetten, afstand bewaren en mondmaskers opzetten tijdens de lessen. De banken en stoelen worden na elke lesdag door de leerlingen gereinigd.

Veiligheidsmaatregelen

Ook de leerkrachten dienen nauwgezet de richtlijnen te volgen. De leerlingen en de ouders blijken alvast erg positief over de genomen veiligheidsmaatregelen om aldus de lessen in optimale en veilige omstandigheden te laten plaatsvinden.

“Wat ik wel merk is dat leerlingen buiten de klaslokalen plaatsnemen op de banken en tegenover mekaar zitten. Op het moment dat het mondmasker verdwijnt, verdwijnt bij de leerlingen ook de coronamaatregel. Wij moeten toch redelijk veel bijsturen op gebied van afstand houden“, aldus directeur Curvers die bij de heropstart van tweedejaars middelbaar geen enkele afwezige telde. (DM)