Blankenbergse jeugdbewegingen vestigen officieus wereldrecord ‘knuffelwerpen’

Redactie KW

In Blankenberge regende het zaterdagnamiddag even knuffelbeertjes in plaats van pijpestelen. Zo’n 220 kinderen waagden zich op de campus van het Maerlant Atheneum aan een ludiek wereldrecord ter gelegenheid van tien jaar Het Clownshuis.

De medewerkers van de Blankenbergse vzw Het Clownshuis bezoeken normaal enkel langdurig zieke kinderen aan huis, verkleed als clown. In deze coronatijden mogen álle kinderen in quarantaine gratis van deze dienst gebruik maken. In plaats van huisbezoekjes, wordt er nu aan videobellen gedaan.

“Hart onder de riem voor kinderen in quarantaine”

“Op deze manier willen we in deze sombere tijden een boodschap van hoop uitstralen en de kinderen een hart onder de riem steken”, zegt Line Van Wassenhoven, de bezielster van Het Clownshuis. Voor de recordpoging trommelde ze de Blankenbergse jeugdbewegingen op. Het ging voor alle duidelijkheid om een officieus wereldrecord: er was geen deurwaarder aanwezig om de poging geldig te verklaren.

“Voor onze vzw, die grotendeels afhankelijk is van giften, zou dat veel te duur zijn. We wilden vooral de vzw nog eens onder de aandacht te brengen”, aldus nog Line Van Wassenhoven. Zo’n 220 kinderen waagden zich op de campus van het Maerlant Atheneum aan dit ludieke wereldrecord, ter gelegenheid van tien jaar Het Clownshuis. De kinderen konden achteraf genieten van enkele leuke circusacts van onder meer Theater Hutsepot, De Sjarks en Compagnie Balltazar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier