Blanche Mahieu viert 100ste verjaardag

Zoon Wally zorgde voor een shownamiddag naar aanleiding van zijn moeder Blanche die 100 jaar werd. (foto MD)
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Proventier vierde Blanche Mahieu woensdag haar honderdste verjaardag. Zoon Wally zorgde voor een shownamiddag, waarbij hij zong voor zijn moeder, de rest van de familie en de bewoners van Proventier.

Blanche werd geboren in Reninge op 2 oktober 1919. “Ik liep daar school, en ik leerde mijn man, André Merlevede, kennen toen hij al politieagent was in Poperinge. Hij was er gedurende zowat veertig jaar ‘garde’. Maar daarnaast was hij ook hopboer. In de gouden jaren zestig verbouwden we acht hectare hop, verspreid over heel Poperinge. We hadden ons hopbedrijfje De Hoppebel in de Zwijnlandstraat. André had als eerste een hopplukmachine in Poperinge. En ik had tientallen jaren een antiekwinkel in het begin van de Abeelseweg. Maar we woonden in het laatste huis van de Casselstraat, tegenover de Aldi. In 2005 waren we 65 jaar getrouwd. Sinds 30 september 2016 verblijf ik hier in Proventier. André stierf een tiental jaren geleden. Gedurende veertig jaar brachten we tijdens de winter drie maanden door in ons huis in Spanje”, vertelt Blanche.

Het gezin kreeg zes kinderen: Andrea (+), Freddy, Wally, Eddy (+), Nancy en Ronny. Er zijn veertien kleinkinderen, tientallen achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind: Clément.

Blanche kreeg het bezoek van burgemeester Christof Dejaegher en schepen Bryan Vanderhaeghe, die de wensen van het stadsbestuur en het koningshuis overbrachten.(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier