Binnenspeeltuin Speelpunt heropent met vernieuwde ruimte en een zomerterras

Jeugdschepen Isabelle Degezelle en Speelpuntverantwoordelijke Petra Santy testten al even de nieuwe poppenkast uit. © GJZ
Redactie KW

Woensdag 1 juli kon binnenspeeltuin Speelpunt in Zwevegem opnieuw de deuren openen nadat het halfweg maart moest sluiten door de coronacrisis. Van de sluitingsperiode werd gebruikgemaakt om enkele vernieuwingswerken uit te voeren.

Sinds woensdag kunnen de kinderen opnieuw naar hartenlust spelen in Speelpunt. Uiteraard gelden ook hier enkele veiligheidsafspraken. Centrumcoördinator Petra Santy licht toe. “We begrijpen dat de afgelopen periode voor iedereen moeilijk en angstig was, maar we willen alle bezoekers graag geruststellen. Ravotten in Speelpunt kan in veilige omstandigheden. Zo verplichten we reservatie via de webshop om social distancing te garanderen. Je kiest of je in de voormiddag of de namiddag komt en met hoeveel. Er wordt gewerkt met een maximumcapaciteit per tijdslot en een lagere bezetting. Tussen de twee tijdsloten wordt er grondig gepoetst.”

Bouldermuur

De voorbije periode heeft men niet alleen gewerkt aan een actieplan voor de heropening, maar werd er ook hard geklust. “In de nieuwe speelzone maken kinderen kennis met onder andere een poppentheater, een reuzetwister, een leuke selfiewand om met mascotte Lemmie op de foto te gaan én een bouldermuur voor de allerkleinsten tot en met 8 jaar. Een nieuw zomerterras laat ouders ook in de zomermaanden genieten van een streepje zon en een verfrissend drankje. Er werd ook geïnvesteerd in airco zodat de binnenspeeltuin zelfs op hete dagen te bezoeken is”, legt Petra Santy uit.

Speelpunt is alle dagen open van 10 tot 18 uur. Er is vrije toegang voor kinderen onder twee jaar en begeleiders vanaf 16 jaar. (GJZ)

Info en reserveren via www.speelpunt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier