Bijna 1.500 studenten beleven zwoele avond op Cantina Cubana in Kortrijk

De sfeer zat er goed in. © AN
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden studenten van de Katholieke Universiteit Leuven, campus Kortrijk, het festival Cantina Cubana. Studenten konden er een laatste keer stoom afblazen voor het begin van de blokperiode.

Palmbomen, cocktails en goede muziek. Dat was het recept van studentenfestival Cantina Cubana. Studentenclub Cambrinus wist dit jaar een paar grote namen te strikken. Onder andere Bart Kaëll, 2Fabiola, Wim Soutaer, DJ F.R.A.N.K, 5NAPBACK en dj Yolotanker maakten de twee podia onveilig. “We hebben het groots aangepakt dit jaar, met gratis kermisattracties, een foodcourt en heel veel decoratie”, vertelt Jolien Maeseele, vicepraeses van de organiserende studentenclub enthousiast. “Je waant je echt op een festival. Dat is het grote verschil met vorig jaar, toen was het meer de sfeer van een fuif”, klinkt het.

Goedkoop is dat niet, Cambrinus maakt amper winst op het evenement. “Maar dat is ook niet de bedoeling. We willen studenten gewoon een leuke tijd bezorgen”, vertelt Jolien.

Het grootste studentenfeest van Kortrijk

Angel Remmerie is één van die studenten. Ze studeert aan de Kulak en gaat eigenlijk niet zo vaak uit. “Maar voor Cantina Cubana maak ik wel een uitzondering. Dat is zowat het grootste studentenfeest van Kortrijk. Drinken doe ik niet, maar daarom ga ik mij niet minder amuseren.”

Vlak naast Angel en haar vriendinnen vallen Karel Dekimpe, studenten decaan van de universiteit en zijn collega’s nogal uit de toon. “Wij komen hier elk jaar om onze studenten te steunen. Tot 4 uur zullen we wel niet blijven, al zal het misschien niet veel schelen“, lacht hij.

De professoren en de campusmedewerkers werden trouwens niet vergeten. Als bedankje voor het harde werk tijdens het afgelopen academiejaar voorzagen de studenten vooraf een receptie. “Het is de eerste keer dat we ook iets organiseren voor de medewerkers. We hopen dat dit, net als Cantina Cubana zelf, een traditie zal worden”, zegt Emma Desmet, praeses van Cambrinus Kulak.

Volgend jaar opnieuw

“Het is trouwens een absolute zekerheid dat er volgend jaar opnieuw een editie van Cantina Cubana komt”, laat ze ook nog weten. “Hopelijk nog zotter en groter dan dit jaar.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier