Bibberende naaktmodellen van Brugse Academie vinden tijdelijk onderkomen in Mijn Brugge

Zelfs Narcissus bibbert van de koude. (schilderij van Joseph Denis Odevaere, verzameling Musea Brugge)
Stefan Vankerkhoven

De ‘levende modellen’, die in het tekenatelier van de Brugse Academie naakt poseren, hebben voorlopig een onderkomen gevonden in Mijn Brugge op het stationsplein. De Academie kampt met een kapotte verwarming, de inderhaast aangevoerde elektrische vuurtjes konden de bibberende modellen onvoldoende opwarmen.

Sedert begin deze maand kampt de Brugse Academie met verwarmingsproblemen. De bibberende naaktmodellen in de schildersateliers moesten hun negligés aantrekken, omdat de temperatuur in de stedelijke Academie te wensen overliet. Volgens gemeenteraadslid Martine Bruggeman (N-VA) was op bepaalde momenten de temperatuur niet hoger dan 13°Celsius.

Er schort een en ander aan de infrastructuur van de stedelijke Academie. (foto Davy Coghe)
Er schort een en ander aan de infrastructuur van de stedelijke Academie. (foto Davy Coghe)© Davy Coghe

Veel ramen in het verouderde gebouw hebben immers geen dubbel glas. De stedelijke gebouwendienst slaagde er de voorbije weken slechts in een deel van het euvel te verhelpen. Bijgevolg vond onderwijssschepen Ann Soete (Open VLD) een creatieve oplossing : een tijdelijk onderkomen van het tekenatelier in het leegstaande Mijn Brugge. “Na de kestvakantie moet de verwarming volledig hersteld zijn”, aldus schepen voor Facilitair Beheer Minou Esquenet (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier