Beste studentenjob of gezelligste café? Kortrijk breidt studentengids verder uit

Olaf Verhaeghe

Voor het tweede academiejaar op rij stelt Kortrijk Studentenstad, de vzw voor studenten in de Guldensporenstad, een handige studentengids voor. Die helpt studerende jongeren door de stad, wijst je op niet te missen adresjes, geeft tips over het leven op kot en zet in op studiebegeleiding. De gids bevat ook een aantal interessante kortingsbonnen.

De studentengids is vanuit een ludieke insteek opgesteld en is speciaal voor studenten geschreven. Zo wordt er ook een ‘eerste hulp bij katers en kattinnen’ gegeven. Vele studenten zullen de rubriek achteraan het interessantst vinden. Daar bieden heel wat Kortrijkse handelaars immers kortingsbonnen aan. Je eindwerk inbinden aan de helft van de prijs, goedkope taxiritten maar ook gratis pintjes: een student kan dankzij de studentengids heel wat centen besparen!

De gids is gratis te krijgen in de universiteiten KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en UGent campus Kortrijk alsook in de hogescholen Vives en Howest. Ook op de komende vrijetijdsmarkten en op Student Welcome, dat plaatsvindt op donderdag 3 oktober, zal de studentengids gratis verdeeld worden.

“De studentengids werd vorig jaar heel goed onthaald”, klinkt het bij schepen van Onderwijs Kelly Detavernier. “Het resultaat is dat we ook dubbel zoveel handelaars bereid vonden om kortingsbonnen aan te bieden waardoor de gids nog meer te bieden heeft. De ideale manier om met de gids in de hand de stad op hun eigen manier te ontdekken”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier