Besmette coronaleerlingen van Rhizo OLV van Vlaanderen zijn kop van jut op sociale media

Illustratiebeeld. © belga
Redactie KW

Enkele leerlingen, uit Rhizo OLV Van Vlaanderen in Kortrijk, die positief getest werden op corona kregen op sociale media het één en ander naar het hoofd geslingerd door medeleerlingen, die de meisjes als de oorzaak zien van het feit dat andere leerlingen niet naar school kunnen.

Nadat een leerling van Rhizo OLV van Vlaanderen in Kortrijk positief testte op Covid-19, besloot het CLB om de leerlingen van de klas van het meisje thuis te laten blijven tot 16 september. “De mama heeft correct gehandeld door onmiddellijk de school te verwittigen en haar dochter thuis te laten”, luidt het bij de directie van Rhizo.

Franceska Verhenne, directeur van Rhizo campus lyceum O.L.V. van Vlaanderen kreeg van de mama van het meisje te horen dat er schuldinducerende berichten op sociale media kwamen ten opzichte van haar dochters die positief testten op corona.

“We hebben de situatie onmiddellijk besproken op school en stuurden vrijdag naar alle klastitularissen een bericht met de bedoeling dit bespreekbaar te stellen in alle klassen, want het kan toch niet dat leerlingen door andere jongeren beschuldigd worden dat zij de oorzaak zouden zijn van het feit dat andere leerlingen in quarantaine moeten en dus niet naar school kunnen. We willen dit in de kiem smoren”, klinkt het. “Als leerlingen beschuldigd worden zal het een averechts effect hebben en zal er niet meer gecommuniceerd worden naar contacttracers uit schrik voor de verplichting tot testen met een mogelijk positief testresultaat en het geviseerd worden op sociale media.”

Franceska wil duidelijk maken dat er nood is aan afstemming tussen huisartsen onderling, én huisartsen, CLB en scholen in verband met de duur van de quarantaine. “Het is ook belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt in het naleven van de coronamaatregelen. Iemand beschuldigen via sociale media is uit den boze!

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier