Bekend Roeselaars restaurant Savarin wordt luxe kinderdagverblijf

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Eind juni houdt Jan Deceuninck het na 34 jaar voor bekeken met restaurant en hostellerie Savarin in de Westlaan.

Hij maakt plaats voor Caroline Deprez en Dominique Halfmaertin die heel andere plannen hebben met het gebouw. Het restaurant wordt een luxe kinderdagverblijf waar op termijn 118 kinderen opgevangen worden.

De afgelopen maanden doken er heel wat geruchten op over de toekomstige bestemming van het unieke gebouw. “Sommige mensen dachten zelfs dat het een bordeel zou worden, maar dat wordt het dus niet”, klinkt het lachend bij Jan. “Ik wou vooral dat het pand bewaard bleef, de bestemming was voor mij al gelijk. Uiteindelijk zijn Caroline en Dominique bij mij terechtgekomen.”

Mét ook mogelijkheid tot lunchen

Caroline Deprez en Dominique Halfmaertin baten in de Iepersestraat nu al kinderdagverblijf Snoezel uit. “Op dit moment kunnen we al 45 kinderen opvangen”, begint Caroline hun verhaal. “Daarmee zitten we aan ons maximum. We dachten al een paar keer aan uitbreiding, maar het kwam pas enkele maanden geleden in een stroomversnelling toen we toevallig door iemand uitgenodigd werden om hier te tafelen. Al babbelend stelde die voor om in de Savarin een kinderdagverblijf te openen.”

Het koppel is van plan om Snoezel in de Iepersestraat te sluiten en alles te verhuizen naar de Westlaan waar Kinderdagverblijf Snoezel XL de deuren zal openen. “Over de middag zullen we een lunch en soep aanbieden, ondertussen kunnen ouders eventueel even bij hun kindje zijn”, verduidelijkt Dominique. “Reservering zal hiervoor wel nodig zijn. Verder zetten we ook een traiteurdienst op poten voor de ouders. We weten dat vele ouders vaak bij het ophalen van kinderen nog voor eten moeten kijken, bij ons kunnen ze gewoon een dagschotel bestellen. Er is ook al contact met andere kinderdagverblijven om voor hen te koken, zo kunnen we ons elk in ons eigen segment uitleven. We spelen ook al met het idee om een strijkdienst te beginnen, maar dat is voor later.”

(TD – Foto SB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier