Begeleidster BKO Passendale test positief op COVID-19

De buitenschoolse kinderopvang sluit nu toch de deuren voor de rest van de week. © ZB
Redactie KW

Zondagochtend werd vastgesteld dat een van de begeleidsters uit de buitenschoolse kinderopvang in Passendale positief testte op het COVID-19 virus. Een tweede begeleidster vertoont symptomen en wordt momenteel getest.

“Zij werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst en alle ouders die gebruik maken van de kinderopvang werden per mail verwittigd”, aldus schepen Joachim Jonckheere.

“We namen zondagvoormiddag contact op met de arts van het agentschap Opgroeien. Daaruit bleek dat de kinderen die sinds afgelopen woensdag naar de kinderopvang kwamen, als een laag risico contact beschouwd kunnen worden. Zolang ze geen symptomen vertonen, hoeven zij niet in quarantaine en kunnen ze dus naar school en de opvang blijven gaan.”

Opvang bijft open

Vrijetijdsactiviteiten en sociale contacten kunnen echter niet gedurende 14 dagen. Tijdens deze twee weken moet de omgeving alert zijn. Vertonen de kinderen symptomen, dan moet er onmiddellijk contact worden opgenomen met de huisarts. BKO blijft open.

“Na het overleg met het agentschap, hebben we beslist dat de opvang kan open blijven met een beperkte personeelsbezetting. De kinderopvang in Passendale blijft dus voorlopig open om de ouders te helpen die geen alternatief voor opvang hebben”, stelt burgemeester Dirk Sioen.

(NVZ/ foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier