Basisschool Kransvijver in Heule organiseert eerste boekenkaftfeestje

Op de foto herkennen we (v.l.n.r.) papa Mohamed Ouassou, dochter Annissa, zoon Ilyas, Siska Lauwers en zoon Yassine. © ICK
Redactie KW

Op de terugkomdag van 27 augustus organiseert Basisschool Kransvijver in Heule voor de eerste keer een boekenkaftfeestje.

“We organiseren dit voor de eerste keer omdat boeken thuis alleen kaften niet leuk is en ook niet voor iedereen evident is. Ik hoop dat het in de toekomst ook andere scholen zal inspireren om een dergelijk initiatief op te zetten. Het kaftpapier is gratis ter beschikking gesteld door de Weggeefwinkel”, vertelt Ann Wandels, brugfiguur flankerend onderwijs.

Vriendjes terugzien

Mama Valerie Vanhoutte (37) en dochter Jasmien Debonnet (10) uit Gullegem zijn positief over het boekenkaftfeestje.”Het is heel praktisch dat je de boeken onmiddellijk kan afgeven aan de juffrouw. Dan kan er thuis al niets meer mee gebeuren. Het is ook inspirerend dat je iets kan bijbrengen aan mensen die niet zo goed overweg kunnen met boeken kaften. Ik heb nu momenteel al zes boeken gekaft voor anderen en al één boek voor mijn dochter”, aldus mama Valerie. “Het boekenkaftfeestje is leuk omdat ik nu de kans heb om mijn vriendjes al vroeger terug te zien. Bovendien kan ik nu al kennis maken met de juffrouw van wie ik les zal krijgen”, vertelt dochter Jasmien.

Recyclagegedachte

Ook papa Mohamed Ouassou (38) is opgetogen over het initiatief: “Het is een stimulans om andere mensen te helpen met boeken kaften. Je krijgt ook hulp bij het kaften.” Siska Lauwers (39) woont in de buurt en besliste om mee te komen helpen. “Ik ben naar hier gekomen omdat ik boeken kaften toch wel leuker vind dan op schoolfeesten te staan afwassen. Wat ook positief is aan het boekenfeestje is dat mensen ook de rollen kaftpapier van thuis, die ze niet meer gebruiken, kunnen meebrengen zodat die niet weggegooid hoeven te worden. Zo kunnen ze nog hergebruikt worden. In het middelbaar kan je die rollen kaftpapier toch niet meer gebruiken”, vertelt Siska. (ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier