Award voor Urban Crafts zal aan potloodslijpsel doen denken

Melisa Ozdilek (TR), Thomas Vervisch (BE), Marie-Jo Laigneil (BE) en Sofya Belousova (RU) werkten rond het tool dat alle ontwerpers wereldwijd verbindt: het potlood. © GF
Redactie KW

Het winnende ontwerp voor de Urban Crafts Award Show is bekendgemaakt.

Urban Crafts, het platform voor jonge makers daagde de deelnemers van de Summer School of Making in Kortrijk uit een award te ontwerpen voor hun Awardshow 2015.

Tijdens de internationale Summer School of Making, een initiatief van Howest en Designregio Kortrijk worden professionals, studenten en afgestudeerden met een creatief-technische achtergrond tien dagen lang ondergedompeld in de topics van design, prototyping, digital development & the internet of things. De eerste drie dagen van editie 2015 kregen de eerste deelnemers de opdracht een award te ontwerpen voor de Awardshow van Urban Crafts. Urban Crafts werd in 2010 opgestart door Trendwolves en is een platform en community van jonge crafters. Tijdens hun jaarlijkse awardshow zetten ze de beste crafters van het jaar in de spotlight.

Daniel Kade (D), Annie Kruntcheva (UK) en Florian Hartmann (D) willen met hun ontwerp de verschillende aspecten en breed draagvlak van Urban Crafts belichten.
Daniel Kade (D), Annie Kruntcheva (UK) en Florian Hartmann (D) willen met hun ontwerp de verschillende aspecten en breed draagvlak van Urban Crafts belichten.© GF

De jury selecteerde het potloodslijpsel als winnend ontwerp. Dit zal in drievoud uitgewerkt worden voor de echte awards (goud, zilver, brons). Een afgeleide van het derde concept met een knipoog naar de Belgische creativiteit zal je terugvinden in de goodiebags van het event.

Marie Byttebier (BE), Julia Bauer (Au) en Holly McGowan (SCH) geven het dynamisme weer van Urban Crafts aan de hand van verschillende plaatjes verwerkt in hun ontwerp, dat op zijn zij gedraaid ook de vorm van België weergeeft.
Marie Byttebier (BE), Julia Bauer (Au) en Holly McGowan (SCH) geven het dynamisme weer van Urban Crafts aan de hand van verschillende plaatjes verwerkt in hun ontwerp, dat op zijn zij gedraaid ook de vorm van België weergeeft.© GF

Voor de tweede week van de Summer School of Making sloten nog een heleboel andere deelnemers zich aan bij bovenstaande groep. De 26 summer schoolers kan je deze week aan het werk zien in het Industrial Design Center en het BUDA::lab, waar ze tal van workshops volgen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier