Avonturenpad in kasteeldomein in Zonnebeke

De realisatie maakt het kasteeldomein aantrekkelijker voor families met kinderen en jongeren. © ZB
Redactie KW

In het Kasteeldomein zijn de werken aan het Avonturenpark gestart. Tegen half juli zou het pad volledig afgewerkt moeten zijn.

Het pad met een lengte van 1,9 km laat kinderen en volwassenen het ‘Natuurlijk Stellandschap’ ontdekken. Stapstammen, wandelbrugjes en bomen brengen de bezoekers telkens op een iets hoger uitkijkplatform. Het wordt dus ravotten, klimmen, spelen en ondertussen genieten van de prachtige natuur. Het avonturenpad maakt deel uit van het spellandschap. Het natuurlijk spellandschap bestaat uit een familievriendelijke wandeling die zes zones met spelelementen met elkaar verbindt.

De nieuwe spelelementen komen naast reeds bestaande spel- en belevingselementen. De zones van het natuurlijk spellandschap bestaan uit landschappelijke belevingselementen waar natuurlijke materialen en grondprofilering de rode draad vormen. Zo kunnen bezoekers een namiddag of zelfs volledige dag actief beleven in het kasteeldomein. Het nieuwe landschap maakt ook de link met het nabijgelegen en vlot bereikbare Polygoonbos. Ook daar kun je immers heerlijk wandelen met de hele familie. De realisatie maakt het kasteeldomein aantrekkelijker voor families met kinderen en jongeren van zowel binnen als buiten Zonnebeke.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier