Athena campus Ter Bruyninge opent nieuw gebouw in Marke

Het lint werd doorknipt door Marc Casteleyn (algemeen directeur scholengroep 26), directrice Francine Cool, Martine Courtens (voorzitter raad van bestuur scholengroep 26) en Jo Neirynck, kabinetsmedewerker van minister Hilde Crevits, samen met twee leerlingen. © LOO
Redactie KW

Om in de toekomst nog beter te kunnen zorgen voor leerlingen en specifieke zorgbehoeften, opende Athena campus Ter Bruyninge op zaterdagmiddag 4 juni een nieuw gebouw.

Een jaar geleden, op 6 juni, werd de eerste steen van het gebouw gelegd. Het was een dorpel die gerecupereerd werd van de gesloopte gebouwen waar leerkracht Patrick Deraeve een tekst op aanbracht. Het bouwproject kadert in de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen, een scholenbouwprogramma opgezet door de Vlaamse regering.

Betere kans op opleiding en ontwikkeling

Directeur Francine Cool verwelkomde iedereen en bedankte al wie meewerkte aan de realisatie van het gebouw. “Het pedagogisch project van het gemeenschapsonderwijs ademt er in elke gang en in elke ruimte. We willen er onze zorgjongeren een mooie toekomst bieden.” Ook Marc Casteleyn, algemeen directeur van scholengroep 26, nam het woord. “In dit nieuwe gebouw zullen we voorzetten wat al een hele tijd bezig is: we bieden de jongeren die recht hebben op bijzondere zorg een betere kans op opleiding en ontwikkeling.”

Tussen de toespraken door waren er optredens van jongeren van de school met zang, dans en muziek. Aannemer Alheembouw schonk een boormachine voor de afdeling interieurbouw die zelf kasten maakte voor in het gebouw. Voor alle leerlingen die meewerkten, schonk deze firma een pooltafel voor in de vipruimte, waar ze hun vrije tijd over de middag doorbrengen.

Het lint werd doorknipt door Marc Casteleyn (algemeen directeur scholengroep 26), directrice Francine Cool, Martine Courtens (voorzitter raad van bestuur scholengroep 26) en Jo Neirynck, kabinetsmedewerker van minister Hilde Crevits, samen met twee leerlingen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier