Arthur Masselis uit Bissegem strijdt voor medaille tijdens STEM-Olympiade

© TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Student Arthur Masselis (14) uit Bissegem deinst niet terug voor een spannende uitdaging. Nadat hij eerder vorig jaar met docent Decock van het Guldensporencollege Zuid de uitdaging aanging om het getal pi tot 100 cijfers na de komma te memoriseren, mag hij op 14 maart zijn beste beentje voorzetten om een mooie score te behalen tijdens de STEM-Olympiade in Brussel.

De Vlaamse STEM-Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken, de maatschappelijke beeldvorming rond technologie bijstellen en leerlingen uit het secundair onderwijs stimuleren om een hogere opleiding in de technologie te volgen. Tijdens de wedstrijd komen verschillende thema’s aan bod waaronder wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde.

Arthur Masselis volgt de richting industriële wetenschappen in het Guldensporencollege Zuid. In totaal schreven zich maar liefst 27.244 studenten in voor de voorrondewedstrijden. Die voorrondes vonden plaats in de scholen zelf. “Het was voor de hele klas een verrassing toen we de test voorgeschoteld kregen. Een echte voorbereiding hadden we niet maar het gehele pakketje ligt wel binnen mijn interesseveld dus ik ging de uitdaging graag aan”, vertelt Arthur.

Bezig met het monteren van een vleugelpiano

Uiteindelijk slaagde de student met 120 punten op 150. Ook in zijn vrije tijd is de getalenteerde jongeman vaak druk bezig met het uitbreiden van zijn kennis. “Mijn vader tekent machines en ik kreeg die creativiteit van hem mee. Ik haal graag kapotte apparaten uit elkaar om ze te herstellen of te verbeteren. Ik ben momenteel bezig met het monteren van een vleugelpiano.”

De kennis die Arthur vergaart, zal zeker een meerwaarde betekenen in zijn strijd tegen de andere finalisten van de wedstrijd. Al ziet Arthur de volledige wedstrijd reeds als een meerwaarde in zijn jeugdig bestaan. “Ik hoop te kunnen leren uit de fouten die ik maak en eventueel tips en tricks op te doen van alle andere finalisten. Op die manier ben ik weer een stap dichter bij mijn toekomstdromen.”

Codeerlessen bij Vives

Aan toekomstperspectieven geen gebrek voor Arthur. We troffen de creatieve ziel vlak voor zijn muziekles hobo in het muziekcentrum Track “Ik koos voor hobo omdat het een onbekend instrument is. Zoiets intrigeert mij. Daarnaast volg ik in het weekend ook nog codeerlessen bij Vives en wil ik na mijn zesde middelbaar doorstromen richting de universiteit”, aldus Arthur. “Daarna hoop ik ooit studies te kunnen aanvatten in Amerika om zo voor NASA aan de slag te kunnen gaan. De ruimte fascineert mij en de technologieën weten mij echt te raken. Ik hoop dat dit ooit realiteit wordt.”

Tot die tijd blijft Arthur actief met technologie en ontdekkingen. “Ik hoop een goede score neer te zetten tijdens mijn deelname aan de wedstrijd omdat wiskunde ook behoort tot mijn interesseveld”, besluit Arthur, die heel veel steun krijgt van zijn ouders en zussen. (TOVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier