Aprilgrap van Wevelgemse basisschool lokt storm van reacties uit

© Getty Images/Image Source
Redactie KW

De Sint-Paulus basisschool van Wevelgem kwam vrijdag even in het oog van de storm terecht. Aan de bron van de verhitte gemoederen lag een bijzondere brief die alle leerlingen hadden meegekregen.

De brief, kort maar kordaat, informeerde de ouders van alle leerlingen dat deze, vanaf maandag 1 april hun eigen toiletpapier naar school moesten meebrengen. De school wilde op die manier de verspilling en het overmatig gebruik van papier aan banden leggen.

Een overduidelijke 1 aprilgrap, met een dikke knipoog naar de milieuproblematiek die de actualiteit blijft beheersen. De grap werd echter niet door iedereen gesmaakt en heel wat ouders trokken hard van leer. Het regende verontwaardigde reacties op de verschillende sociale media en de grap haalde zelfs even de nationale media. Enkele ouders waren dermate verontwaardigd, dat ze met hun grieven richting justitie en zelfs de politiek trokken.

Aprilgrap van Wevelgemse basisschool lokt storm van reacties uit
© CLL

Wevelgem werd heel even het centrum van het land, een situatie waarmee directrice Barbara Buysschaert overduidelijk verveeld zat. “We wisten wel dat er wat reactie op de grap zou komen, maar dit hadden we totaal niet verwacht“, klinkt het wat overdonderd. “Ondertussen hebben we samen met het bestuur beslist om hier verder geen commentaar op te geven, zodat we alles kunnen laten bekoelen.”

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier