Antwerpenaar volgt Jo Noreille op als directeur Meense Academie

Jor Noreille geeft op 1 september de fakkel van de Acadamie voor Woord en Muziek over aan Hannes Verstraete die algemeen coördinerend directeur word. Schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem kondigde met fierheid de nieuwe coördinerde aanpak aan. © WO
Redactie KW

Op 1 september neemt Jo Noreille afscheid als directeur van de Academie voor Woord en Beeld. Jo leidde de werking van de Academie sinds 2007, voordien was hij leraar Woord in de SAMW. Hij wordt opgevolgd door Hannes Verstraete, een naar Borgerhout uitgeweken Kortrijkzaan.

“Het is nog ietsje meer dan opvolgen”, verduidelijkt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem. “Hannes wordt meteen ook coördinerend directeur. Heidi Nolf blijft pedagogisch directeur van de Academie Beeld, Hannes van Woord en Muziek maar Hannes zal overkoepelend werken. Nu werkte men teveel naast elkaar wat programma’s secretariaat, tentoonstellingen betrof, nu zal men meer op een lijn zitten wat het voor iedereen gemakkelijker maakt. We streefden naar een efficiëntere werking en communicatie van ons kunstonderwijs en door het aanduiden van deze coördinator moeten we in ons opzet slagen.”

De nieuwe coördinerende directeur Hannes Verstraete is 31 jaar en komt uit Borgerhout, maar werd geboren in Kortrijk. Hij behaalde een Master in de Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van de Artesis Hogeschool Antwerpen. Momenteel geeft hij les aan de Academies van Harelbeke, Herentals en Antwerpen maar vanaf 1 september wijdt hij zich volledig aan zijn nieuwe taak. Op de vraag of de afstand Borgerhout-Menen geen hinderpaal vormt, antwoordde hij dat er een rechtstreekse treinverbinding is en dat de toekomst wel zal uitmaken of er praktisch iets moet bijgesteld worden. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier