Annuntiata-Instituut Veurne is een hartveilige school, 600 leerlingen kunnen reanimeren

Delegatie Rode Kruis met urgentiearts Jan Devloo (2de van links), Trees Coulier (Rode Kruis Veurne), Annuntiata-directeur Hilde Van Compernolle en adjunct-directeur Françoise Marvellie, Ludo Lauwers (regiovoorzitter Rode Kruis). © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vandaag maandag kreeg het Annuntiata-Instituut Veurne van het Rode Kruis het uithangbord ‘Hartveilig’. Vorig schooljaar kreeg de hele school, zowel leerlingen als leerkrachten, een initiatie waarbij ze leerden reanimeren. Urgentiearts Jan Devloo organiseerde het project ‘Kids Save Lives’ in de regio.

“We leren de jongeren in een basissessie van 100 minuten een aantal oefeningen die de drempelvrees zullen verlagen als ze worden geconfronteerd met soms echte levensbedreigende situaties”, legt Jan Devloo uit. “Als ze die oefeningen van de ‘Basic Life Support’ onder de knie hebben, zijn ze in staat om in levensechte situaties slachtoffers te helpen. Leerlingen die de oefeningen tot een goed einde brengen, krijgen een diploma. In het Annuntiata-instituut waren dat er zo’n 600! Het is ook de bedoeling dat we op regelmatige basis een opfrissingssessie blijven organiseren. Dankzij de hulp van het Rode Kruis en sponsoring van Rotary Nieuwpoort- Westhoek kunnen we gebruik maken van AED-toestellen om te leren defibrilleren en oefenpoppen om te het beademen onder de knie te krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier