Alcohol voor minderjarigen? Ouders dreigen met klacht tegen burgemeester Ingelmunster

Enkele verontrustende ouders gaan een klacht indienen tegen burgemeester Kurt Windels en de organisatie als kinderen jonger dan 16 jaar maandagavond zomaar alcohol kunnen krijgen. © FODI
Redactie KW

Maandagavond is de WK-wedstrijd van de Rode Duivels, deze keer tegen Japan, weer te zien op groot scherm op het Marktplein in Ingelmunster. Ook deze keer zullen onder de duizenden aanwezigen verontrustende ouders aanwezig zijn, die alert zullen toekijken of jongeren jonger dan 16 jaar alcohol krijgen.

Zaterdag contacteerden enkele verontrustende ouders burgemeester Kurt Windels met de vraag om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Wij zijn ouders van kinderen jonger dan 12 en 16. Tijdens twee wedstrijden van de Rode Duivels stelden we vast hoe veel jongeren jonger dan 16 jaar zonder enig probleem aan alcoholische dranken raakten tijdens de WK-wedstrijden op groot scherm op het Marktplein. Niet alle ouders kunnen echter aanwezig zijn om hun kinderen in het oog te houden of hebben interesse in het gebeuren”, staat er te lezen in het schrijven.

Nodige instanties verwittigen

“Burgemeester, u bent verantwoordelijk voor dit gebeuren. Het is aan u om de nodige maatregelen te nemen zodat dit tijdens de komende wedstrijden van de Rode Duivels niet meer gebeurt. Enkel op die manier worden onze kinderen beschermd tegen het veelvuldig alcoholgebruik tijdens dergelijke activiteiten. Zonder duidelijke afspraken of maatregelen loopt het serieus uit de hand. Wij hopen dat je de nodige maatregelen neemt en je verantwoordelijkheid ter harte neemt als een burgerVADER en ernaar handelt. Stellen wij maandagavond vast dat er niets werd meegedeeld in verband met jongeren en alcohol voor, tijdens en na de uitzending op groot scherm, dan zullen wij de nodige instanties verwittigen en een klacht tegen u neerleggen.”

Burgemeester Kurt Windels zegt dat er geen dergelijk schrijven in zijn brievenbus zat. “Maar tijdens de briefing van afgelopen vrijdag hebben we nogmaals extra aandacht gevraagd aan caféuitbaters om geen bier te geven aan jonge gasten“, laat de burgemeester weten.

We contacteerden ook twee cafébazen die deel uitmaken van de organisatie. Ze lieten weten dat ze op de hoogte zijn en dat ze tijdens de volgende wedstrijden van de Rode Duivels nog alerter zullen zijn zodat jongeren jonger dan 16 jaar geen alcohol in handen krijgen.

Grotere veilidheidsmaatregelen

Maandagavond zijn de veiligheidsmaatregelen in Ingelmunster trouwens groter dan tijdens de vorige WK-wedstrijden. Kwestie van eventuele vechtpartijen direct de baas te kunnen.

(PADI)