Afbraakwerken oude Regenboogschool in Zwevezele gaan van start

Het schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat © NS
Redactie KW

Op maandag 7 augustus zal de oude Regenboogschool langs de Schoolstraat afgebroken worden. Deze werkzaamheden duren vermoedelijk 25 werkdagen.

Het schoolgebouw van de oude Regenboogschool wordt afgebroken. Deze school stond niet meer dan 140 jaar ten dienste van de vele leerlingen die hier les volgden. Intussen werd de gloednieuwe Regenboogschool reeds op zondag 5 februari officieel geopend. Deze school van Zwevezele is gebouwd in het binnengebied achter de bestaande school. De afbraakwerken starten op maandag 7 augustus en zullen vermoedelijk 25 werkdagen duren. Er zal gewerkt worden van 7 tot 19 uur en dit op de weekdagen. Op feestdagen werkt men niet tenzij bij een uitzonderlijke afwijking en dit goedgekeurd door de burgemeester.

Wegomleggingen

Dat er hinder zal zijn voor de omliggende buurtbewoners en het doorgaand verkeer is niet te vermijden. Gedurende deze periode zal de parkeerstrook en het voetpad tegen het schoolgebouw volledig afgezet worden met werkhekkens en dit in functie van de veiligheid. Er zal éénrichtingsverkeer ingevoerd worden en dit richting Marktplein, met uitzondering voor de fietsers. Er is een omleiding voorzien via de Pastorijstraat, de Berkenlaan, de Beukenlaan en de Kastanjelaan. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus zal de Schoolstraat volledig afgesloten zijn en dit ter hoogte van het schoolgebouw. De geplande omleiding blijft ook dan van toepassing. De gemeente stelt dan ook voor om Zwevezele centrum te bereiken via de Bruggestraat en te verlaten via de Tramstraat – Bruggestraat of Pastorijstraat.

Voor verdere concrete info of opmerkingen kan men contact opnemen met de werfbeheerder: Aclagro NV via afbraak@aclagro.be.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier