Achtste zomerspeelplein op de Grote Markt van Kortrijk geopend

De kinderen hebben hun eigen brandweerwagen. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdag mochten 30 leerlingen van basisschool Sint-Jozef in aanwezigheid van de brandweer het nieuwe zomerspeelplein op de Grote Markt ‘inspelen’. De kinderen van 4 tot 8 hebben er hun eigen brandweerwagen. Het speelplein blijft er staan tot 15 oktober.

Het zomerspeelplein op de Grote Markt wordt opnieuw de ideale trekpleister. Voor de allerkleinsten is er een kruiptunnel met zinnelijke prikkels, voor de kinderen van 4 tot 8 is er een brandweerwagen waar ze kunnen klimmen en glijden. De iets oudere kinderen krijgen een uitdagend stammenwoud voorgeschoteld.

Avontuur

De leerlingen van het derde kleuterklasje van basisschool Sint-Jozef kregen de eer het speelplein te openen. “Het past in ons project ‘t Buitenbeentje waar we met de klas naar buiten gaan: in de natuur, in een weide of bos. De natuur is het middel om hen iets bij te leren, want elk kind is nieuwsgierig en gaat op onderzoek. Het is voor hen een avontuur. Ze helpen elkaar onderling, ook met de Nederlandse taal. Wij bekijken welke betekenis dat zij aan de natuur geven en gaan dan ervaringsgerichte spelen of lesjes uitdokteren”, zegt juffrouw Douke De Bleeckere.

Het speelplein blijft staan tot 5 oktober.
Het speelplein blijft staan tot 5 oktober.© JVGK

“‘t Buitenbeentje bestaat 4 jaar. Elke week trekken we naar buiten. Al de kinderen leven daar naartoe. Ze zijn bij elkaar in de natuur op avontuur en zorgen ook voor elkaar”, duidt juffrouw Annelies De Weert. “Dit speelplein wordt dus ook voor hen deze zomer een grote avonturentocht.” De firma Eibe leverde de speeltoestellen. Zes stadsmedewerkers hielpen vzw Jongerenatelier met de opbouw. Het speelplein blijft er staan tot 15 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier