Academies starten volledig herop

Menen Academies starten opnieuw op Op de voorgrond zien we directeur Hannes Verstraete (Woord en Muziek), Schepen Griet Vanryckeghem en directrice Heid Nof (Beeld) die de start van het nieuwe academiejaar voorstelen in het bijzij van de sectretariaatmedewerksters Kim Rigolle, Dachmara Piechoki en Jaennique Vanlaere. © WO
Redactie KW

In zowel de academie voor Beeld als voor Woord en Muziek werden de lessen op 13 maart stopgezet wegens covid-19. Terwijl de gewone scholen weer open mochten, bleven de deuren van de academies noodgedwongen dicht. Maar vanaf 1 september kunnen de lessen ook hier heropstarten.

“Dit heuglijk nieuws geldt voor alle lessen en in al onze vestigen van Menen, Lauwe, Rekkem, Wevelgem, Moorsele, Wervik, Geluwe en Kruiseke”, zegt directrice Heidi Nolf. “De academie zal daardoor weer 1.800 leerlingen kunnen opvangen. We maken ons sterk dat dit zal lukken want nu al zitten we op gelijke hoogte wat inschrijvingen betreft als in dezelfde periode van vorig jaar.”

Schepen Griet Vanryckeghem: “De lockdown heeft ook iets goeds teweeggebracht. Veel mensen hebben die zware periode overbrugd door te lezen maar ook door te musiceren en creatief bezig te zijn, waarschijnlijk zullen er uit deze groep mensen zijn die zich herontdekten en zich voor lessen aan de academie zullen aanmelden.”

Kinderkoor gaat van start

“Bij ons zijn er vernieuwingen en verbredingen“, weet directeur Hannes Verstraete van de Academie ‘Woord en Muziek’. “De vernieuwingen die vorig jaar werden gelanceerd zoals het specifieke blazersatelier of atelier jazz-pop-rock worden verdergezet. We starten zelf met een kinderkoor en in de vierde graad van de woordopleiding wordt de modulaire werking geïntroduceerd.”

In de academie voor beeld zetten ze ook in op de nieuwe opties Projectatelier en de theoretische richting Beeld & Audiovisuele Cultuur. “Via leeractiviteiten op maat en het uitnodigen van externe artiesten, kunstenaars of voordrachtgevers zorgen onze academies ook voor zowel verbreding als verdieping van het curriculum. In de loop van het jaar zullen diverse projecten worden uitgewerkt en een derde Kunstkuur Project waarbij de Academie Muziek en Woord structureel gaat samenwerken met de GBS Barthel uit Rekkem”, aldus Heidi Nolf.

Wie creativiteit voelt kriebelen, jong of oud, kan inschrijven in de academie, bij voorkeur online via www.mijnAcademie.be en men kan het aanbod en de voorwaarden eveneens ontdekken op dezelfde website waar een digitaal magazine terug te vinden is. De inschrijvingen lopen tot 30 september. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier