Aanmeldingsprocedure voor basisonderwijs in Wevelgem

Redactie KW

Net zoals vorig jaar verlopen de inschrijvingen in het basisonderwijs via een aanmeldingsprocedure. Dat vermijdt wachtrijen en overnachtingen aan de schoolpoort bij aanvang van de inschrijvingen. Het online aanmeldingssysteem is geldig voor de vier onderwijsnetten op Wevelgems grondgebied.

Schepen van onderwijs Geert Breughe (CD&V) legt dit systeem nog eens uit aan de gemeenteraad. Broertjes en zusjes geboren in 2018 krijgen voorrang, indien oudere broer of zus al in die school is ingeschreven. Ook personeelsleden kunnen tijdens die voorrangsperiode hun kinderen inschrijven

Daarna start de aanmeldingsprocedure voor alle kinderen. In de afdelingen van de gemeentelijke basisschool is er een capaciteitsbepaling van 24 kleuters per klas. Vanaf 2 maart 2020 om 9 uur kunnen ouders via het online platform www.naarschoolinwevelgem.be hun voorkeur inbrengen. De aanmeldingsperiode eindigt op 31 maart 2020 om 15 uur.

Zijn er plaatsen te weinig, dus teveel kandidaten, dan is het eerste criterium de afstand van woonplaats naar school. Stel dat die afstand dezelfde is voor meerdere leerlingen, dan bepaalt het lot.

Wie een positief bericht krijgt op de aanmeldingsprocedure kan zijn kind inschrijven van 4 mei tot 26 mei. Het aanmeldingssysteem is tot stand gekomen na overleg met de vier onderwijsnetten op Wevelgems grondgebied.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier