90 kleuters Sint-Vincentiusschool Kachtem preventief in quarantaine

Bijna alle kleuters van de Sint-Vincentiusschool moeten in quarantaine. © 2019 Google Street View
Redactie KW

90 kleuters van de Sint-Vincentiusschool bleven vandaag noodgedwongen thuis. Een personeelslid dat de opvang voor haar rekening neemt, testte gisterenavond positief en zo kregen ook de ouders te horen dat hun kleuter even niet meer naar school kan.

De Sint-Vincentiusschool in Kachtem heeft 113 kleuters in de verschillende klassen, maar vandaag zijn die klasjes enorm uitgedund. “Wij kregen gisterenavond te horen dat een personeelslid positief testte op het coronavirus. Het gaat om een dame die de naschoolse kleuteropvang voor haar rekening neemt en ook ‘s middags toezicht houdt in de refter bij de kleutertjes”, legt directeur Stefaan De Schrijver uit. “In een dergelijk geval moeten wij als directie het CLB verwittigen en dat hebben we dan ook meteen gedaan.”

Kleine kleuterklassen

Het CLB heeft meteen het stappenplan in gang gezet en voerde een contactopsporing uit. Zo konden zij in kaart brengen met wie de dame precies in contact geweest was. Wij houden als school nauwkeurig de aanwezigheidslijsten bij en dat maakt het werkje iets eenvoudiger. Gisterenavond kregen de ouders van 90 kleuters te horen dat hun kindje vandaag niet op school terechtkon.

“De dame was op 1, 2, 5 en 6 oktober nog aan de slag en afhankelijk van wanneer de kleuters het laatst in contact waren met haar, moeten ze in quarantaine. De kindjes die bijvoorbeeld op 1 oktober de laatste keer in de refter of de opvang waren, mogen morgen alweer naar school na één dag quarantaine. De kinderen die op 6 oktober nog contact hadden, blijven nog thuis tot volgende week dinsdag. Onze kleuterklasjes zijn vandaag wel erg klein, met soms maar 2 of 4 kindjes in een klas.”

Geen kinderen ziek

Alle getroffen families kregen een persoonlijke brief met de nodige details. “Tot op vandaag is geen van de kinderen ziek, dus er is geen reden tot paniek. De ouders moeten waakzaam zijn en de dokter contacteren mocht hun kindje alsnog symptomen vertonen of ziek worden, maar voorlopig is daar dus geen sprake van”, weet de directeur.

“Wij vinden dit als school natuurlijk een vervelende zaak, maar het is niet anders. We gaan nu wél op zoek naar een oplossing voor de ouders die hun kleuters plots thuis moeten opvangen. Deze middag zitten wij samen met de betrokken instanties en hopen we om een oplossing te vinden voor die ouders, want het is natuurlijk niet evident om plots opvang te bieden. We hopen dat we in samenspraak en in overleg met een goede oplossing kunnen komen en zo de ouders kunnen ontlasten.” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier