Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts heeft in de maand april via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 8.081.104 euro geïnvesteerd in 26 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen.

13 West-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Het VABI in Roeselare realiseert met 4,1 miljoen euro een nieuwbouw en omgevingswerken. Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Bemok in Kortrijk voert met 1,1 miljoen euro een nieuwbouw en omgevingswerken uit. Vrije Lagere School - Sint-Vincentius in Bissegem verbouwd met 665.000 euro het aangekochte klooster.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.Weyts heeft in de maand april via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 8.081.104 euro geïnvesteerd in 26 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. 13 West-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Het VABI in Roeselare realiseert met 4,1 miljoen euro een nieuwbouw en omgevingswerken. Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Bemok in Kortrijk voert met 1,1 miljoen euro een nieuwbouw en omgevingswerken uit. Vrije Lagere School - Sint-Vincentius in Bissegem verbouwd met 665.000 euro het aangekochte klooster.