500ste overnachting voor jonge kankerpatiënten in Oostendse Koninklijke Villa dankzij Rotary

Medewerkers van kom op tegen Kanker, het gezondheidscentrum Koninklijke Villa en de Rotary Club Oostende ontvingen zopas de 500 ste gast die als kankerpatiënt gratis mocht resideren, samen met een begeleider in de Koninklijke Villa in Oostende. © ML
Redactie KW

Rotary Club Oostende gunt in samenwerking met ‘Kom op tegen Kanker’ en het gezondheidscentrum ‘Koninklijke Villa’ jonge kankerpatiënten en hun begeleider een vakantie in de Koninklijke Villa in Oostende.

‘Dromen in de Koninklijke Villa’ groeide als initiatief in 2013 zowat spontaan uit de ‘Week van de Vriendschap’ die de Rotary Club Oostende (RCO) – de oudste van ons land – al 17 jaar organiseert voor kankerpatiënten tussen de 18 en 35 jaar oud. “Tijdens die week met allerlei ontspannende activiteiten en evenementen lieten sommige jongeren zich ontvallen dat ze zelden of nooit de kans krijgen om eens een aantal dagen op vakantie te gaan. Hun behandeling en de soms dure medicatie laten dit financieel niet altijd toe. Zo is onze club op de idee gekomen om een aantal onder hen een deugddoende vakantie samen met een begeleider in het gezondheidscentrum Koninklijke Villa in Oostende te gunnen”, aldus RCO-voorzitter Nathalie Nowak.

Dit initiatief wordt financieel gestut door de verkoop van wijn tijdens de eindejaarsperiode. ” We zijn gestart in 2013 met 400 dozen van 6 flessen, aan 50 euro per doos. Dit jaar zitten we al aan 1000 dozen van 6 flessen rood of wit aan dezelfde oorspronkelijk voorziene prijs“, zegt Jef Depuydt die als wijnhadelaar en -kenner zelf de druivensoorten kiest waarna deze mengeling als cuvée de l’ amitié gebotteld wordt.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier