"Onze preventiemaatregelen zowel op straat als op sociale media zorgden voor heel wat controversie, maar deze aanpak ligt waarschijnlijk aan de basis van de daling in de vaststellingen overlast", aldus de politie. "We hopen dat het aantal uitgeschreven GAS-boetes naar volgende jaren toe zal blijven dalen. Wel willen we nog een duimpje geven aan alle jongeren die wel op een respectvolle manier hebben feestgevierd."

"100 dagen moet een feest zijn met optochten en plezier, maar vandalisme hoort daar niet bij"

Gemeenteraadslid Peter De Groote (CD&V), die in het centrum woont, vond het afgelopen nacht minder leuk. Dat meldde hij op zijn Facebookpagina. "Ik woon 49 jaar in de binnenstad en heb al heel wat goeie 100 dagen vieringen meegemaakt! Het evenement is iets waar ik ook 100 procent achter sta. Maar wat deze nacht in de binnenstad gebeurd is, vond ik minder leuk: vechtpartijen, vandalisme en nachtlawaai. In het Schotlandstraatje werd om 3 uur alleen maar Chinees vuurwerk afgestoken. Voor de mensen die net als ik wonen in de binnenstad en dieren hebben, was dit alles behalve aangenaam."

Vandalisme

In de Sint-Jacobstraat werd een blauwe streep op enkele wagens getrokken. Ook op een paar muren werd rode kleur aangebracht. "Vandalisme kan echt niet", aldus Peter De Groote. "Het is echter niet ondenkbaar dat er zich andere mensen onder de scholieren mengden om van de situatie te profiteren. 100 dagen moet een feest zijn met optochten en plezier, maar vandalisme hoort daar niet bij."

Het politiereglement voor de 100 dagenviering was dit jaar versoepeld. Het nieuwe stadsbestuur schrapte bijvoorbeeld het verbod dat caféuitbaters hun zaak moesten sluiten van 3 uur tot 8.30 uur. Wel bleven onder meer het verbod op voetzoekers en vetstiften verboden. (CMW)

"Onze preventiemaatregelen zowel op straat als op sociale media zorgden voor heel wat controversie, maar deze aanpak ligt waarschijnlijk aan de basis van de daling in de vaststellingen overlast", aldus de politie. "We hopen dat het aantal uitgeschreven GAS-boetes naar volgende jaren toe zal blijven dalen. Wel willen we nog een duimpje geven aan alle jongeren die wel op een respectvolle manier hebben feestgevierd."Gemeenteraadslid Peter De Groote (CD&V), die in het centrum woont, vond het afgelopen nacht minder leuk. Dat meldde hij op zijn Facebookpagina. "Ik woon 49 jaar in de binnenstad en heb al heel wat goeie 100 dagen vieringen meegemaakt! Het evenement is iets waar ik ook 100 procent achter sta. Maar wat deze nacht in de binnenstad gebeurd is, vond ik minder leuk: vechtpartijen, vandalisme en nachtlawaai. In het Schotlandstraatje werd om 3 uur alleen maar Chinees vuurwerk afgestoken. Voor de mensen die net als ik wonen in de binnenstad en dieren hebben, was dit alles behalve aangenaam." In de Sint-Jacobstraat werd een blauwe streep op enkele wagens getrokken. Ook op een paar muren werd rode kleur aangebracht. "Vandalisme kan echt niet", aldus Peter De Groote. "Het is echter niet ondenkbaar dat er zich andere mensen onder de scholieren mengden om van de situatie te profiteren. 100 dagen moet een feest zijn met optochten en plezier, maar vandalisme hoort daar niet bij." Het politiereglement voor de 100 dagenviering was dit jaar versoepeld. Het nieuwe stadsbestuur schrapte bijvoorbeeld het verbod dat caféuitbaters hun zaak moesten sluiten van 3 uur tot 8.30 uur. Wel bleven onder meer het verbod op voetzoekers en vetstiften verboden. (CMW)