24 uur lesmarathon in Oostende voor Banjul

Redactie KW

De organisatie van de lesmarathon is een jaarlijkse traditie geworden in Petrus&Paulus Centrum, het vroegere Sint-Jozefsinstituut in Oostende. De opbrengst gaat naar hun zusterschool in Gambia.

Van vrijdagmorgen tot zaterdagmorgen volgden 24 leerlingen van de vijfdes en de zesdes, de gevarieerde lessen. Op het programma stonden lessen fotografie, koken, muziek, een les Frans, Duits of Engels, een turn- en sportles en ook een horror-inleefspel.

De leerlingen konden hun lessen laten sponsoren en op die manier werd 1.600 euro opgehaald. Samen met de opbrengst van de wijn-verkoopactie, eind 2017, zal andermaal een mooie check van om en bij de 2.000 euro kunnen overhandigd worden. In het kader van de verbroedering Oostende-Banjul, wordt het geld geschonken aan de zusterschool in Banjul, Gambia. De St. Joseph’s Primary School is de enige school in de hoofdstad Banjul en regio, die aan jongvolwassen meisjes les geeft.

Dankzij de financiële en pedagogische steun vanuit St-Jozefsinstituut Oostende werd al heel wat gerealiseerd: uitbouw van de keuken en de kookklas, her-activering van de internetverbinding, aankoop sportmateriaal, het plaatsen van nieuwe ramen. Een verfbedrijf sponsort dit jaar de nodige verf zodat de school straks ook zal kunnen geschilderd worden.

In de krokusvakantie reizen acht leerlingen en drie leerkrachten van Petrus&Paulus Centrum naar St. Joseph’s Primary School. Daar zullen zij de financiële en materiële steun officieel overhandigen. Enkele Oostendse leerlingen zullen daar ook les mogen geven!

(FRO/foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier