24 leerlingen van OLV Hemelvaart in quarantaine na coronabesmetting

© belga
Redactie KW

24 leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Brugge moeten twee weken in quarantaine nadat één van de leerlingen besmet raakte met het coronavirus. “We hebben alle ouders persoonlijk opgebeld. Het is nu wachten op de testresultaten van de andere leerlingen. Als school hebben we alle maatregelen alvast strikt opgevolgd”, zegt directeur Nathalie Vanderiviere.

Binnen de muren van de school langs de Doornstraat in Sint-Andries reageren ze rustig op het nieuws dat een leerling van het eerste middelbaar besmet raakte met het virus. “Dit is natuurlijk niemands schuld. Het is dus zeker niet de bedoeling iemand met de vinger te wijzen”, zegt directeur Nathalie Vanderiviere.

Concreet gaat het om 24 leerlingen van de klas 1A3 die nog tot 17 september in quarantaine moeten blijven. Volgens de directie hebben de strenge maatregelen binnen de schoolmuren ervoor gezorgd dat er voorlopig maar één klas thuis moet blijven.

“Uiteraard is er de focus op handhygiëne en de mondmaskerplicht, maar in de eetzaal lieten we bijvoorbeeld de klassen samenzitten bij elkaar in plaats van iedereen een vrije plaats te geven”, aldus Vanderiviere. De quarantaine betekent evenwel niet dat de 24 leerlingen nu twee weken vakantie hebben. “Ze krijgen digitaal les en moeten ook opdrachten maken”, benadrukt de directeur. “We willen absoluut vermijden dat ze een achterstand oplopen.”

Als alles goed verloopt, mogen de leerlingen vanaf 17 september terug naar school. “Al moeten we de testresultaten van de klasgenoten afwachten. Stel dat één van hen positief test, kan de quarantaine verlengd worden. Dat zal in overleg gebeuren met de dokters en het CLB”, zegt Nathalie Vanderiviere, die logischerwijs wel wat vragen kreeg van bezorgde ouders. “Iedereen reageerde wel relatief rustig. We hebben ook beslist alle betrokken ouders persoonlijk op te bellen. Een fijne boodschap is dat niet, maar het is nu eenmaal de tijd waarin we leven.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier