1,7 miljoen euro voor West-Vlaamse scholenbouw

Boeschepestraat in Poperinge. (foto Google Streetview)
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft vorige maand 1,7 miljoen euro toegekend aan bouw- en renovatieprojecten in West-Vlaamse scholen. Bijna een half miljoen euro gaat naar de vrije basisschool Sint-Benedictus in Poperinge voor renovatiewerken aan een net aangekochte herenhuis.

Deze bestuursperiode trekt de Vlaamse regering een half miljard euro uit voor scholenbouw. “De komende jaren gaan we vooral focussen op het secundaire onderwijs, waar de noden het hoogst zijn. Maar we blijven natuurlijk ook oog hebben voor andere noden”, zegt minister Weyts.

Voor West-Vlaanderen is vorige maand 1,7 miljoen euro toegekend voor projecten van 15 scholen. Voor 7 ervan loopt het bedrag op tot boven de 100.000 euro.

Voor de renovatie van een herenhuis dat de Sint-Benedictus vrije basisschool in Poperinge in de Boeschepestraat heeft aangekocht, stelt minister Weyts ruim 466.000 euro beschikbaar.

Bijna een kwart miljoen euro gaat naar Alveringem voor werken na aankoop van een oude woning waar de vrije basisschool haar administratieve gedeelte wil onderbrengen.

Voor het buitengewoon secundair onderwijs en voor de vrije basisschool Heuvelzicht in Klerken is ruim 180.000 euro uitgereikt voor het inrichten van een zolderruimte tot leslokalen.

De vrije lagere school voor buitengewoon onderwijs Wonderwijs Brugge in Assebroek krijgt 175.000 euro voor de aankoop van een woning.

En verder gaat geld (telkens meer dan 100.000 euro) naar de basisscholen van Oostrozebeke (Mandelbloesem), Bredene (Vrije Basisschool), De Graan-Korrel in Wervik.

Kleinere bedragen zijn beschikbaar voor werken aan het internaat van het Sint-Jozefsinstituut in Torhout, Internaat Noord in Roeselare, het Onze-Lieve-Vrouw- Hemelvaartinstituut 2 in Waregem, de vrije basisschool De Wijzer in Kanegem, de vrije basisschool Sint-Theresia in Rollegem, de vrije basisschool De Verrekijker in Rumbeke, Ter Groene Poorte in Brugge en De Dorpslinde in Bredene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier