Onderhoudswerkzaamheden aan bruggen De Bolle gestart

Redactie KW

Op maandag 5 september starten onderhoudswerken aan het bruggencomplex De Bolle in Oostende. Er wordt gevreesd voor heel wat verkeershinder. De bruggen zullen een viertal weken niet bruikbaar zijn.

Op maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 september wordt de vijzel van de bruggen vernieuwd. De bruggen blijven daarom drie dagen neer. Aansluitend wordt gestart met de vernieuwing van de kabels en de sturing van de bruggen, waardoor ze een drietal weken omhoog zullen blijven staan.

Vanaf 5 september is er voor een viertal weken geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de N34. Er is een omleiding voorzien in beide richtingen via de Vergunningenstraat, de Sloepenstraat en de Camerlinckstraat tot aan de tunnel. Ook de bussen van De Lijn zullen gebruik maken van deze omleiding.

De bypass aan de overzijde van het tunnelcomplex wordt afgesloten. Ook de fietserstunnel wordt afgesloten in beide richtingen. Alle fietsverkeer moet gebeuren via de Konterdamkaai en de Slijkensesteenweg, deze omleiding wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. De duur van de werkzaamheden wordt geraamd op een viertal weken. De maatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier