Omwonenden dien bezwaar in tegen uitbreiding The Posse

Redactie KW

Zowat 100 omwonenden van kroeg The Posse aan de Albert-I-laan in Oostduinkerke heeft bezwaar ingediend tegen de aangevraagde milieuvergunning die samengaat met de uitbreiding van de zaak. De buurt vreest dat er een megadancing komt met alle overlast van dien. Volgens eigenares Annie Callewaert is er niets aan de hand.

Vele omwonenden vrezen dat The Posse aan de Albert-I-laan na de uitbreiding met het vroegere kaaswinkeltje (278m een megadancing wordt. “De situatie zal niet meer in de hand te houden zijn”, zegt een buurvrouw. “Het is nu al elke dag kabaal. Die gasten zorgen voor alle mogelijke vormen van overlast : drugs, nachtlawaai, braken op straat, diefstal, vandalisme op auto’s, plassen in de brievenbussen. Ze spelen een kat en muisspelletje met de politie, lopen weg als de agenten toekomen en even later zijn ze daar weer. The Posse, dat is inderdaad de Far West. Ik woon hier al 30 jaar. Oostduinkerke is een familiekustplaats. Een grote dancing hoort hier niet thuis. Die zaak sluiten is de enige oplossing. Dat de burgemeester een voorbeeld neemt aan zijn collega van Oostende.”

“Nog geen beslissing”

Albert Serpieters (CD& V) vroeg maandagavond in de gemeenteraad of het schepencollege zomaar 100 klachten en het politieadvies kan negeren. “Wij hebben nog geen beslissing genomen”, antwoordde schepen Dirk Dawyndt (Open VLD). “We zullen zowel rekening houden met de ingediende bezwaren als met het standpunt van de aanvrager. Ik besef wel dat het een moeilijke evenwichtsoefening wordt. Hoe dan ook moeten wij ook oog hebben voor onze jongeren die in de eigen streek willen uitgaan. Ik zou niet willen dat mijn kinderen 30 kilometer ver moeten rijden om zich te amuseren en dan in het drukke weekendverkeer terecht komen.”

Burgemeester Marc Vanden Bussche (LDD) vond dat er veel stemmingmakerij rond deze zaak gevoerd wordt, terwijl schepen Jan Loones (Stem N-VA) de verdediging opnam van ‘een lokale uitbating bemand door eigen jongeren’.

“Niets anders verwacht”

Eigenares van The Posse Annie Callewaert reageert geprikkeld. “De zaak wordt gewoon een beetje uitgebreid om in orde te zijn met de milieuvergunning. The Posse blijft een cafzoals voordien en wordt geen megadancing. De klachten over mijn zaak zijn trouwens sterk afgenomen. Maar het is altijd iets, ik had niets anders verwacht. Terwijl ik gewoon maar tracht iets te doen voor de jongeren in de streek.” (MMA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 7 augustus 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.