Omgeving reageert geschokt op overlijden Pierre Lano

Redactie KW

Vrienden en kenissen reageren geschokt op het overlijden van ondernemer en oud-politicus Pierre Lano die woensdag uit het leven stapte.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck

Minister Stefaan De Clerck kreeg een sms met het nieuws in volle debat in de Kamer. „Ik geloofde het eerst niet. Pierre was altijd zo positief en gedreven. Een enthousiast man. Ik kan niet geloven dat dat nu voorbij is. Hij wilde altijd vooruit en kon iedereen enthousiasmeren in zijn eigen zwierige stijl.”

„We stonden nog samen op de lijst en later voerden we de strijd voor het burgemeesterschap in Kortrijk. We hadden niet altijd dezelfde mening, maar ik vond in hem wel een zielsgenoot, die voor de vernieuwing van de streek stond.”

Eric Pinoie (oud-burgemeester Harelbeke)

“Zijn plotse dood raakt me ten zeerste. Het is het laatste wat ik had verwacht”, zegt socialistisch oud-burgemeester Eric Pinoie uit Harelbeke. Zij zaten in dezelfde klas in de gemeenteschool en waren goede vrienden. Later werden ze concurrenten in politiek. “Ik herinner me dat hij er zich aan ergerde dat in de politiek alles veel trager ging dan in een privé-onderneming.”

Uitgebreid portret van wijlen Pierre Lano en reacties op zijn overlijden in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 11 december 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.